restituire avans fonduri

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

restituire avans fonduri

Mesajde Andersson Alice Florentina » 22 Noi 2017

Buna ziua,

Am o situatie in care un anumit nr de proprietari aveau avansuri la doua fonduri (fond cheltuieli juridice de ex si inca un fond asemanator) in momentul initializarii programului de acum cateva luni. Astazi la restante valorile fondurilor in cauza apar cu minus si am dori sa restituim acei bani proprietarilor in vedea achitarii altor datorii. Cum se procedeaza corect in acest caz?

Multumesc anticipat
Andersson Alice Florentina
 
Mesaje: 48

Re: restituire avans fonduri

Mesajde XiSoft » 23 Noi 2017

Puteti configura fondurile respective asa incat avansul la "Fond X" sa anuleze si datorii de intretinere (implicit, avansul la un fond anuleaza doar datorii de la fondul respectiv)

Mai exact: mergeti in meniul "Configurare", "Fonduri...", dati dublu click pe fondul dorit, tab-ul "Avans", iar acolo adaugati "Intretinere".
Anularea se va face cand treceti la luna urmatoare.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 886

Re: restituire avans fonduri

Mesajde Andersson Alice Florentina » 28 Noi 2017

Multumesc mult, schimbarea se va face pe intreaga asociatie corect? Si nu pe fiecare apartament in parte acolo unde avem avans?
Andersson Alice Florentina
 
Mesaje: 48

Re: restituire avans fonduri

Mesajde XiSoft » 28 Noi 2017

Setarea va afecta toate apartamentele care au avans la "Fond X".

Daca aveti apartamente pe care doriti sa le exceptati de la aceasta situatie (doriti sa ramana avansul la "Fond X") ideea este asa:
- cand se trece la luna noua si se fac anularile respective, se creeaza niste chitante cu valoarea zero - corespunzatoare fiecarei anulari (vedeti in descriere ceva de genul "...anulare avans Fond X cu datorie Intretinere...")
- stergeti o chitanta de acest gen, daca doriti sa nu se faca anularea (sa se "puna la loc" atat avansul cat si datoria)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 886


Înapoi la Utilizare BlocManagerNETcron