Factura penalitati dublata

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET
Scrie răspuns
MINDRILA GEROGE

Factura penalitati dublata

Mesaj de MINDRILA GEROGE »

Buna ziua,

Am o problema cu o factura de penalitati de la RADET. Luna trecuta, din greseala am introdus si repartizat de doua ori aceeasi factura de penalitati de la RADET. Am incercat sa introduc o factura de penalitati pe minus cu suma respectiva dar nu ma lasa sistemul. Daca introduc factura pe minus fara sa bifez ca este penalitate, nu imi distribuie suma pe minus doar la restantieri.

Ma puteti ajuta sa remediez aceasta problema?

Multumesc anticipat!
XiSoft
Site Admin

Re: Factura penalitati dublata

Mesaj de XiSoft »

Ideea ar fi sa introduceti o factura pe minus si sa o repartizati cu "Distribuire multipla". Valorile distribuite, ar trebui sa fie proportionale cu valorile care au fost introduse in mod eronat, luna anterioara (ex: jumatate din "penalizarea furnizori" calculata)
liviu14

Mesaj de liviu14 »

Buna ziua.

In situatia in care introduc factura cu minus cu distribuire multipla (valoarea fiind totalul cotelor de penalizare alocate de program , aferente facturii de stornat), situatia soldului la furnizor se regleaza, dar nu se sting de fapt cotele de penalizare tintite (ci se scade din intretinerea curenta) , ele ramanand ca datorii.
Daca platesc penalizarile, trebuie introdusa factura cu plata din fond de penalizari ca sa reglez soldul fondului si al registrului de casa,dar raman cu soldul la furnizor nereglat.
Tot am impresia ca e o solutie simpla, dar eu nu o vad.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
XiSoft
Site Admin

Mesaj de XiSoft »

Intr-adevar, scaderea se face din intretinere, nu din datorie "Penalizare furnizori".

Daca acest lucru este o problema, puteti face asa:
- introduceti chitante prin care se incaseaza sumele respective de penalizare furnizori (intra bani in asociatie)
- introduceti o chitanta prin care achitati factura de penalizari introdusa "in plus" (ies bani din asociatie)

Nu ne "intereseaza" soldul fondului de penalizari - pentru ca am presupus ca avem factura cu bifa "penalizare furnizori" si fara bifa "plata din fond".
Scrie răspuns