Factura regularizare lumina in rosu

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde Schipor Dumitru » 22 Oct 2011

Am constatat ca nu se mai pot introduce facturi negative. Mesajul de intampinare este "suma obiectelor de la inventar (0.00 lei) depaseste valoarea facturii (-1.70 lei)". Va rog sa rezolvati aceasta problema. Multumesc!
Schipor Dumitru
 
Mesaje: 3

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde XiSoft » 23 Oct 2011

A fost o problema la ultimul update, care deja s-a remediat. Tot ce aveti de facut este sa actualizati din nou programul (meniul "Online", "Update")
Ne cerem scuze pentru inconvenient.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde Avrigianu Lucian » 15 Feb 2012

Din punct de vedere contabil nu procedati corect, in sensul ca sunteti obligata conform lg 82/1991 si codului fiscal sa inregistrati toate documentele si valoarea inscrisa pe ele in evidenta contabila.
Cand furnizorul va emite o factura estimata dvs treceti pe lista si implicit incasati c/val acesteia, proprietarii achita un consum estimat.
Atunci cand se face reguralizarea si primiti factura in rosu dvs sunteti obligata sa o treceti pe lista de intretinere si implicit sa "restituiti " banii prin scaderea cotelor de plata.
Dvs trebuie sa inregistrati consumul lunar de pe factura si nu totalul de plata de pe factura. Acela este soldul dvs de plata catre furnizor si trebuie sa coincida cu fisa dvs de evidenta a furnizorului respectiv.
Creeati furnizorii pe scari si tineti evidenta separat pentru a avea o situatie mai clara a sumelor de plata catre acestia
Dvs trebuie ca la sfarsit de luna calendaristica sa printati registrul jurnal. Acesta este documentul contabil in care se inregistreaza toate operatiunile si documentele contabile din cadrul unei luni. La o expertiza contabila asupra documentelor intocmite de dvs si la o confruntare cu facturile emise de furnizorii de utilitati pt. asociatia dvs acestea trebuiesc sa coincida, se poate face si verificare incrucisata a documentelor, altfel riscati sa fiti acuzata de infractiune la legea contabilitatii 82/1991 cu toate completarile ulterioare.
Asociatiile sunt persoane juridice si se supun legislatiei din Romania
Atentie cu documentele ca daca la prima vedere pare o gluma sau nu am stiut, Legea nu te absolva de necunoasterea ei.
Este in sarcina dvs sa va informati corect si sa procedati corect.

Cu stima, nu vreau decat sa va atrag atentia, Legislatia in cazul Asociatiilor de Proprietari este retroactiva si daca cineva face sesizare unde trebuie puteti avea probleme ulterior.
Avrigianu Lucian
 
Mesaje: 8

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde RADOAIE ION » 12 Oct 2012

buna ziua, am redeschis acest topic pentru urmtoarea nelamurie; am repartizat in luna august o factura cu ex. - 100 lei (de regularizare enrgie electrica), am repartizat-o pe tabel cu val (-) si s-a scazut din datoriile prop. Urmatoarea fact. din sept. este in val. de 300 lei, o repartizez pe tabel, la inchiderea lunii datoria asociatiei catre renel este diminuata cu 100 lei, ( fact cu minus), iar acesta suma de o 100 lei aparea in situatia soldurilor la rubrica 5 activ " debitori altii decat prop." pana aici este bine si inteleg mai departe nu stiu unde am gresit sau cum sa pocedez.... platesc factura din sept in val de trei sute; la operarea chitantei in sistem scriu 300 lei, selecterz datoria asociatiei catre renel din sistem de 200 lei (diminuata cu 100 de lei) si dupa Ok ma intreaba: 1) "suma ramasa ramane ca rest", bifez ok si atunci creste soldul in casa cu 100 lei sau, 2) "suma ramasa este plata in avans", bifez ok, si suma apare din nou la rubrica 5 activ, " debitori altii decat prop." oare in lunile urmatoare va fii aceeasi sitauatie? cu stima ion radoaie
RADOAIE ION
 
Mesaje: 6

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde RADOAIE ION » 16 Oct 2012

buna ziua, am redeschis acest topic pentru urmtoarea nelamurie; am repartizat in luna august o factura cu ex. - 100 lei (de regularizare enrgie electrica), am repartizat-o pe tabel cu val (-) si s-a scazut din datoriile prop. Urmatoarea fact. din sept. este in val. de 300 lei, o repartizez pe tabel, la inchiderea lunii datoria asociatiei catre renel este diminuata cu 100 lei, ( fact cu minus), iar acesta suma de o 100 lei aparea in situatia soldurilor la rubrica 5 activ " debitori altii decat prop." pana aici este bine si inteleg mai departe nu stiu unde am gresit sau cum sa pocedez.... platesc factura din sept in val de trei sute; la operarea chitantei in sistem scriu 300 lei, selecterz datoria asociatiei catre renel din sistem de 200 lei (diminuata cu 100 de lei) si dupa Ok ma intreaba: 1) "suma ramasa ramane ca rest", bifez ok si atunci creste soldul in casa cu 100 lei sau, 2) "suma ramasa este plata in avans", bifez ok, si suma apare din nou la rubrica 5 activ, " debitori altii decat prop." oare in lunile urmatoare va fii aceeasi sitauatie? cu stima ion radoaieRADOAIE ION
RADOAIE ION
 
Mesaje: 6

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde Oarga Madalin » 17 Oct 2012

De ce trebuie sa platiti 300 lei la furnizor, cand datoria dumneavoastra este de 200 lei (-100+300/august si septembrie) ?
In mod normal ar fi trebuit sa platiti acestuia numai 200 lei.
Este normal ca programul sa considere ca acea suma de 100 de lei platita peste datoria catre furnizor este un avans acordat acestuia. Avansul acordat unui furnizor este reprezinta un debit al acestuia fata de asociatie.
Oarga Madalin
 
Mesaje: 8

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde RADOAIE ION » 19 Oct 2012

buna ziua, d-le Madalin, dupa cat am inteles din acest topic, este corect si legal ca o factura de regularizare venita cu minus de la furnizor sa fie repartizata cu minus pe tabel si sa fie scazuta din datoria proprietarilor. exemplu l-am luat din topic si sa revinl a el; 200 lei ramsi ca datorie in sitem nu este o datorie reala catre furnizor pentruca s-a scazut 100 lei pe care eu nu iam primit inapoi, eu trebuie sa platesc 300 lei cat este cv facturii si nu cat a ramas in sitemul meu. sper ca am reusit sa ma fac inteles . va multumesc ca ati dat atentie subiectului, astept sa reveniti, numai bine
RADOAIE ION
 
Mesaje: 6

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde XiSoft » 19 Oct 2012

Factura cu minus inseamna ca, furnizorul va diminueaza din datoria pe care o aveti fata de el.

De exemplu, daca aveati o datorie de 300 lei si furnizorul va factureaza minus 100 lei, inseamna ca mai aveti de plata doar 200 lei.
(adica, exact cum ati vazut si in program)

Daca datoria reala e alta (ex: mergeti la furnizor si vi se spune ca aveti de plata 300 lei si nu 200 lei) atunci acest lucru poate inseamna ca:
- datoria precedenta era alta decat stiati dumneavoastra
- nu aveati factura cu minus, ci era doar o nota pe o anumita factura, nota care deja s-a scazut din totalul facturii - deci nu trebuia introdusa separat

Cel mai probabil, sunteti in cea de-a doua situatie; adica, ati avut ceva de genul: consumul lunar 400 lei; regularizare minus 100 lei; total de plata 300 lei.
Daca in program ati introdus 300 lei respectiv minus 100 - atunci nu este corect; trebuia sa introduceti fie 400 lei respectiv minus 100, fie doar 300.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde memoxcip » 26 Sep 2023

Pentru facturile cu valori negative foarte mari repartizate in lista de plata ,exista riscul ca incasarile din lista de plata sa nu mai acopere platile pentru ceilalti furnizori, mai ales in cazuri de restantieri cu sume mari.
memoxcip
 
Mesaje: 1

Re: Factura regularizare lumina in rosu

Mesajde XiSoft » 27 Sep 2023

Regularizarile (care de obicei sunt doar la energie electrica si gaze) nu sunt (cam niciodata) atat de mari incat sa afecteze sumele de rulaj de care dispune asociatia (se presupune ca, exista si fond de rulment)

Dar intr-adevar, daca am avea o factura negativa foarte mare - ar putea sa fie o problema.
In astfel de cazuri, ati putea sa nu introduceti factura negativa, ci sa introduceti doar prima factura care are restul de plata pozitiv.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Anterior

Înapoi la Utilizare BlocManagerNET