Pagina 1 din 1

CORECTII ASOCIATIE

MesajScris: 17 Mar 2010
de George Iuga
Buna ziua, Am preluat o asociatie de proprietari cu tot cu program. Luna Ianuarie fiind inchisa de vechiul administrator, din anumite motive s-au stornat niste sume, iar la corectii asociatie a aparut o suma de 601,82 ron.Va multumesc George Iuga

Re: CORECTII ASOCIATIE

MesajScris: 18 Mar 2010
de XiSoft
Nu este corect daca apar sume atat de mari la "CORECTII Asociatie". Eroarea este din cauza ca, s-a distribuit o anumita suma la un grup de apartamente care sunt toate debransate; prin urmare, suma respectiva nu s-a putut distribui la nimeni si a ajuns la "corectii".

In situatia dumneavoastra concreta, foarte probabil ca, s-a folosit "Distribuire multipla" si s-a repartizat o valoare pozitiva la un apartament care era debransat de la apa rece (si prin urmare trebuia sa aiba tot timpul zero).
Ultimul update nu mai permite asemenea distribuiri si nu lasa sa se inchida luna daca s-a facut o greseala de acest gen. Asociatia pe care ati primit-o dumneavoastra a fost inchisa folosind o versiune mai veche (care are doar un mesaj de avertizare cand corectiile sunt prea mari)

Solutia ar fi, sa obtineti o copie a asociatiei "inainte de inchidere" si sa corectati problema (cel care v-a dat-o ar trebui sa aiba in directorul "Backup" o copie automata "Ianuarie 2010 inainte inchidere").

Re: CORECTII ASOCIATIE

MesajScris: 10 Dec 2018
de Florian Niculici
Corectiile la impartire cum le analizam? In baza la ce documente?
Am inchis noiembrie iar la decembrie am o coloana noua cu un total de 111,69 lei.
Cum justific acesti bani?

Re: CORECTII ASOCIATIE

MesajScris: 10 Dec 2018
de XiSoft
In mod "normal", corectiile de impartire ar trebui sa provina doar din resturile de impartire a facturilor.
De exemplu, daca dorim sa impartim 10 Lei in mod egal la 3 apartamente, o sa rezulte 3 x 3,33 Lei si 0,01 Lei REST.

Statistic vorbind, aceste sume n-ar trebui sa depaseasca 0,10 Lei / apartament / luna.

In cazul dumneavoastra, suma de 100 Lei pare "prea mare" (poate fi "normala" doar daca este vorba de o asociatie cu mai multe sute de apartamente)

Ca si logica de cautare a problemei:
- va uitati pe linia "CORECTII Asociatie" si identificati coloana in dreptul careia apare o valoare mai mare (ex: 50 Lei)
- faceti acest lucru pentru ultimele 3 luni (corectiile se repartizeaza in lunile de cheltuieli multiplu de 3, adica: martie, iunie, septembrie si decembrie)

In functie de coloana pe care observati valori mari la "CORECTII Asociatie" cauzele pot sa fie de genul:
- aveti o factura de penalizare furnizor, dar nici un apartament nu are restante "penalizabile" (ex: mai vechi de 60 de zile)
- ati repartizat o factura la un grup de apartamente (ex: scara) la care toti locatarii sunt debransati
- ati repartizat o factura la un grup de apartamente (ex: scara) la care toti locatarii au parametrul de repartizare (ex: numarul de persoane) cu valoarea zero
- aveti corectii (pierderi) de apa, iar parametrul de repartizare a pierderilor este zero la toti proprietarii

Daca nu reusiti sa identificati problema, ar trebui sa ne uitam peste baza dumneavoastra de date (reveniti cu un mesaj email sau cu un telefon)