Calcul fond rulment

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Calcul fond rulment

Mesajde Anonim » 07 Mai 2007

1.Cum calculati dvs fondul de rulment? Suma egala pe apartamente sau in functie de cota indiviza?
2.Presupunind ca asociatia doreste marirea fondului de rulment eu cum evidentiez acest lucru?
Anonim
 

Re: Calcul fond rulment

Mesajde XiSoft » 07 Mai 2007

1. Programul nu restrictioneaza in nici un fel sumele care se aduna pentru fondul de rulment. Parametrul dupa care se distribuie poate fi ca si la orice alta coloana (meniul "Configurare", "Coloane tabel", alegeti "Fond de rulment", "Modificare") - sume egale, in fuctie de cota parte, numarul de persoane etc.

2. Se stabileste suma care trebuie adunata, mergeti in meniul "Cheltuieli", "Adun fond..."; dupa care, distribuiti suma (de obicei la toata asociatia)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1057

Repartizare fond rulment

Mesajde Victor Gheorghe » 14 Sep 2008

As dori sa va intreb de omica problema cu care ma confrunt.
Am in administrare o scara de bloc cu 42 de apartamente, 40 dintre ele sunt cu trei camere, un apartament este cu 2 cam,ere si mai este o garsoniera.
Am incercat sa iau fond de rulment de la 4 apartamente (3 dintre ele cu 3 camere si unul cu 2 camere) in mod egal cate 25 lei. Cand am facut distribuirea prin intermediul unui grup definit individual (cele 4 ap. amintite grupate) mi-a distribuit inegal.. ca si cum ar tine cont de cota parte..care este diferita. Stiti cumva unde gresesc sau cum s-ar putea rezolva?
Victor Gheorghe
 

Re: Repartizare fond rulment

Mesajde XiSoft » 14 Sep 2008

Repartizarea sumelor care se aduna intr-un fond se face (ca si la celelalte cheltuieli) conform parametrului "Distribuire cheltuieli" din coloana corespunzatoare. (meniul "Configuare", "Coloane tabel...", "Modificare..." - pe coloana "Fond de rulment", "Distribuire cheltuieli")

Valoare implicita este dupa "Cota parte" - de aceea ati obtinut sume diferite. Daca doriti distribuirea egala a unei sume, modificati parametrul pentru distribuire, in valoarea "Egal".

In cazul in care, doriti sa adunati valori arbitrare (ex: 10 RON, 20 RON si 34 RON), introduceti operatiunea de adunare de fond cu, suma valorilor care se aduna (ex: 64 RON), dupa care folositi "Distribuire multipla..." pentru introducerea fiecarei sume.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1057


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET