Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Mesajde NICOLAU CRISTINA DANIELA » 23 Sep 2014

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate de a vizualiza concediile de odihna luate de salariati pe parcursul unui an calendaristic, fara a fi nevoie sa parcurg toate statele de plata sau toate cererile de concediu. Ar fi folositoare o astfel de situatie, mai ales in momentul in care pleaca un angajat si trebuie sa-i dam si restul de concediu sau din contra, sa vedem daca a luat mai luat decat trebuia.
De asemenea, doresc sa va mai intreb 2 lucruri
1. exista posibilitatea legala de a incheia contracte de munca cu timp partial cu mai putin de 1h/zi. Exista contracte de munca incheiate cu x ore/luna. Cum putem opera in program astfel de contracte ca sa putem genera corect statul de plata si declaratia 112?
Va intreb deoarece am 2 situatii: un contract de munca cu 6h/saptamana si un contract de munca cu 12 ore pe luna si nu stiu cum sa procedez.
2. prin completarea campului: data incetarii contractului de munca, nu se poate prelua automat si in pontaj intervalul lucrat?

Multumesc mult.
NICOLAU CRISTINA DANIELA
 
Mesaje: 6

Re: Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Mesajde XiSoft » 23 Sep 2014

S-ar putea face un un raport din care sa se vada si numarul de zile de concediu luate intr-un an, insa avand in vedere ca asociatiile de proprietari nu au foarte multi angajati, ca angajatii nu pleaca foarte des, si ca este relativ usor de parcurs 12 state de plata - am prefera sa nu incarcam interfata programului cu inca un raport.

1. legal exista aceasta posibilitate; aplicatia Revisal include optiuni pentru contracte de acest gen (un anumit numar de ore pe luna, pe saptamana etc); in declaratia 112 nu exista asemenea optiuni, ceea ce ma face sa cred ca pe cei de la ANAF nu prea-i "intereseaza" exact cate ore a lucrat un angajat. De aceea nici in programul nostru nu am introdus optiuni mai detaliate in acest sens. Daca doriti sa fie evidenta cat mai exacta, puteti sa generati fisierul "Revisal" fara sa folositi optiunea de export din BlocManagerNET (sa-l creati "manual" in aplicatia "Revisal")

2. daca aveti un angajat care a lucrat mai putin de o luna (ex: 5 zile) atunci in fereastra "Generare salarii..." din meniul "Salarii" o sa dati dublu click pe angajat si o sa-i puneti numarul de zile lucrate; fisa de pontaj se va genera in functie de aceste zile; s-ar putea tine cont si de data incetarii contractului - insa optiunea despre care va spuneam este de mai multi timp si am preferat sa o utilizam pe aceea pentru ca era mai cunoscuta pentru multi utilizatori
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Mesajde dss_dragos » 12 Dec 2018

Buna ziua,

Se poate face un update in privinta salariilor pentru angajatii cu timp partial de lucru x ore/saptamana, cu posibilitatea bifarii doar a catorva zile din saptamana? Cum se pot scoate fise de pontaj doar pentru zilele lucrate, sa spunem 3 zile /saptamana?
dss_dragos
 
Mesaje: 13

Re: Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Mesajde XiSoft » 13 Dec 2018

Avem ideea pe lista de sugestii, insa nu ne "grabim" sa o implementam pentru ca, se complica mult calculul salariilor - si nu tocmai justificat.

De exemplu:
- in Declaratia 112 nu avem optiuni (ca si in Revisal) de ore / saptamana respectiv ore / luna (putem spune ca, pe cei de la ANAF nu-i "intereseaza" exact numarul de ore lucrate ci salariul realizat)
- daca norma este definita ca si ore pe saptamana sau pe luna, ar inseamna sa putem introduce un numar de ore lucrate diferit de cel "normal" (ex: datorita unui concediu de odihna sau medical)
- cum definim concediul de odihna in asemenea cazuri ? ore libere pe an ? cum aplicam un concediu medical cand definitia noastra este per ore, iar concediul medical se da per zile ?
- definitia platii pentru concediul de odihna se refera la "media per zi lucrata din ultimele 3 luni" (nici nu avem definitie de media per ora lucrata)

Avantajele unor asememenea optiuni ar fi:
- s-ar genera Revisal-ul din BlocManagerNET si in asemenea situatii
- ar iesi automat fisa de pontaj

Revisal-ul se face relativ rar si este simplu de facut si in programul oficial.

Pontajul nu cred ca este tocmai "realist" in cazul personalului de curatenie de la asociatiile de proprietari. Ideea de pontaj ar insemna ca:
- se defineste (prin contract) un orar zilnic exact (care eventual se introduce si in soft)
- angajatul "ponteaza" undeva cand vine si cand pleaca (cineva ar trebui sa-l verifice)
- daca vine ITM-ul in control la asociatia de proprietari si gaseste persoana care face curatenie, ar trebui sa mearga la asociatia de proprietari (care probabil nu are "sediu" sau nu este altcineva prezent)
si sa verifice prezenta persoanei versus pontajul de la fata locului
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Mesajde dss_dragos » 04 Feb 2023

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie, in care sa ii trec angajatului 8 zile din 12 lucrate in luna ianuarie, si sa aiba salarilul aferent?

Avem un angajat - ingrijitoare cadire - care lucreaza 3 zile/saptamana cate 3 ore pe zi.
Daca intr-o luna a lucrat 8 zile din 12 lucratoare, cum pot sa ii repartizez /generez corect salariul? Mentionez ca nu au fost zile libere - a inceput contractul din 10 ale lunii.
Daca mentionez ca in afara celor 3 zile nelucrate, restul de 8 nu au fost concediu medical - ii scade remuneratia "in mana"...
Daca pun 8 zile concediu de odihna - salariul este intreg, dar - nu modifica D112? Trebuie modificat si in Revisal? Pot sa trec oricate ore/zile/sume, atat timp cat sumele sunt ok cu cele din Revisal, doar asta urmareste D112?
Pare o hora in 3, dar joaca doar 2 ...
dss_dragos
 
Mesaje: 13

Re: Salarii-timp partial<1h,CO,pontaj

Mesajde XiSoft » 07 Feb 2023

In primul rand, trebuie clar sa puneti mai putine zile lucrate si zero zile concediu odihna.
(dupa ce programul va completeaza automat un numar de zile concediu, mergeti la campul respectiv si puneti zero)

Mai departe, principiul ar fi sa ajustati numarul de zile (daca numarul de zile lucratoare "se potriveste")
Daca nu se potriveste exact, puteti sa folositi campul "Alte sume (premii)" fie cu plus fie cu minus.

In D112 practic nu conteaza numarul de zile lucrate (este importanta suma rezultata) iar in Revisal nu se declara concediul de odihna.

Deci, revenind la situatia concreta:
- angajatul a lucrat 8 zile din 12 deci, facand regula de 3 simpla, inseamna ca a lucrat 66,66% din timp
- daca facem 20 zile lucratoare (cat are ianuarie 2023) x 0,66 = 13 zile

Puteti sa faceti calculul (procentul de 66,66%) si raportat la salariul brut rezultat (la care sa ajutati si din campul "Premii" daca doriti)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET