contract de mandat

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

contract de mandat

Mesajde verodumitrescu » 09 Mai 2009

Buna dimineatza!
Remunerarea mandatarilor in cadrul asociatiilor de proprietari se diferentiaza de conventia civila.Se poate introduce in program si model de stat de plata mandatari?!
verodumitrescu
 
Mesaje: 3

Re: contract de mandat

Mesajde XiSoft » 11 Mai 2009

Contractele de orice fel (inclusiv mandatarile), se introduc in program ca si facturi. Pentru a se distinge fata de o factura obisnuita - se poate introduce la comentarii textul: "Contravaloarea contractului nr. X".

Pentru simplificarea logicii de operare - deocamdata s-a pastrat acest mod de lucru. Ca si o imbunatatire s-ar putea include o bifa la adaugarea unei facturi - de genul "adauga aceasta factura in fiecare luna". Modificarile in acest sens se vor face in functie de cererile clientilor. Asteptam parerile dumneavoastra.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1052

Re: contract de mandat

Mesajde verodumitrescu » 12 Mai 2009

Buna dimineatza! Poate nu am fost foarte bine inteleasa.Mandatarii pot fi platiti si adaugati in program ca si facturi, modelul de stat doream sa fie introdus in soft, la capitolul contacte de munca, conventii, asa cum este introdusa conventia civila.Plata lui nu ma pune in dificultate.In cadrul asociatiilor sunt acceptate:conventiile civile cu pfa-uri si conform codului civil, contracte de munca (carte de muna sau contract de munca) si contractele de mandat doar pentru persoanele alese.Va multumesc!
verodumitrescu
 
Mesaje: 3

Re: contract de mandat

Mesajde XiSoft » 12 Mai 2009

Din informatiile pe care le avem, contractele de mandat se pot inregistra fie ca si factura lunara (daca mandatarii sunt PFA sau firme care isi platesc singuri contributiile) fie ca si conventie civila daca sunt platite contributiile de catre asociatie. Nu stim sa fie alte diferente (la contributiile datorate) intre conventia civila si contractul de mandat.

Ca si principiu, in programul BlocManagerNET s-a incercat simplificarea anumitor operatiuni (ex: bonurile de casa - se introduc ca si factura + chitanta - pentru a nu introduce operatiuni similare doar cu nume diferite); in acest fel incercam sa pastram flexibilitatea - fara sa complicam programul.

Un alt exemplu ar fi modulul de salarii care, daca ar include optiuni pentru toate situatiile prevazute in legislatie, ar fi extrem de stufos si de greu de utilizat. S-a ales includerea optiunilor celor mai uzuale iar pentru flexibilitate - datoriile generate (ex: impozit, somaj, sanatate etc) pot fi editate. In acest fel se ofera si usurinta de utilizare - si flexibilitate pentru orice situatie mai speciala (ex: concediu de maternitate)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1052


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET