cum corectez soldul fondului de rulment

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde CONDREA NARCISA » 06 Aug 2017

Buna ziua, am de corectat un sold la fondul de rulment respectiv de adaugat la doi proprietari ca au sold achitat de 120 de lei.
Cum procedez?
CONDREA NARCISA
 
Mesaje: 1

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde XiSoft » 07 Aug 2017

Daca este vorba de o greseala de la initializare, corectia se face cu functia "Transfer intre fonduri..." (meniul "Diverse")
Teoretic, ar trebui sa avem un fond "In curs de clarificare" (provenit din diferenta dintre activ si pasiv) iar corectia sa se faca folosind fondul respectiv.

Daca greseala nu este de la initializare (a aparut pe parcurs) atunci ar trebui urmarit pe registrul fondului de la apartamentul respectiv, sa vedem de ce nu este corect soldul.
(ex: poate fi o factura care s-a scazut din fondul gresit)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 937

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde Ciuhuță Gheorghe-Sorin » 05 Iul 2019

Dar dacă situația este următoarea:

- un proprietar depune/completează o anumită sumă de bani în fondul de rulment fără ca aceasta să apară în lista de cheltuieli ca obligație de plată.

Dacă adăugarea sumei se face prin intermediul Adăugare chitanță, automat suma se înregistrează ca și datorie a asociației către proprietar. Cum evităm înregistrarea acestei sume cu minus pt că practic avem doar o actualizare a fondului de rulment?
Ciuhuță Gheorghe-Sorin
 
Mesaje: 2

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde SANFIRA AURELIAN-DANIEL » 05 Iul 2019

Suma respectiva se inregistreaza ca avans Fond rulment (prin adauga chitanta) la ap. respectiv. Luna urmatoare sau chiar in luna cand s-a facut plata, folositi optiunea "Aduna fond" din meniul "Cheltuieli" sau din dosarul "Cheltuieli si facturi". Selectati denumirea fondului respectiv (Fond de rulment), dupa care introduceti suma platita de proprietar. Apoi distribuiti cheltuiala la apartamentul respectiv. Dupa inchiderea lunii va disparea si suma cu minus, evidenta fondului de rulment actualizandu-se corespunzator.
SANFIRA AURELIAN-DANIEL
 
Mesaje: 34
Localitate: BucurestiÎnapoi la Utilizare BlocManagerNETcron