Pagina 1 din 1

cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 06 Aug 2017
de CONDREA NARCISA
Buna ziua, am de corectat un sold la fondul de rulment respectiv de adaugat la doi proprietari ca au sold achitat de 120 de lei.
Cum procedez?

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 07 Aug 2017
de XiSoft
Daca este vorba de o greseala de la initializare, corectia se face cu functia "Transfer intre fonduri..." (meniul "Diverse")
Teoretic, ar trebui sa avem un fond "In curs de clarificare" (provenit din diferenta dintre activ si pasiv) iar corectia sa se faca folosind fondul respectiv.

Daca greseala nu este de la initializare (a aparut pe parcurs) atunci ar trebui urmarit pe registrul fondului de la apartamentul respectiv, sa vedem de ce nu este corect soldul.
(ex: poate fi o factura care s-a scazut din fondul gresit)

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 05 Iul 2019
de Ciuhuță Gheorghe-Sorin
Dar dacă situația este următoarea:

- un proprietar depune/completează o anumită sumă de bani în fondul de rulment fără ca aceasta să apară în lista de cheltuieli ca obligație de plată.

Dacă adăugarea sumei se face prin intermediul Adăugare chitanță, automat suma se înregistrează ca și datorie a asociației către proprietar. Cum evităm înregistrarea acestei sume cu minus pt că practic avem doar o actualizare a fondului de rulment?

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 05 Iul 2019
de SANFIRA AURELIAN-DANIEL
Suma respectiva se inregistreaza ca avans Fond rulment (prin adauga chitanta) la ap. respectiv. Luna urmatoare sau chiar in luna cand s-a facut plata, folositi optiunea "Aduna fond" din meniul "Cheltuieli" sau din dosarul "Cheltuieli si facturi". Selectati denumirea fondului respectiv (Fond de rulment), dupa care introduceti suma platita de proprietar. Apoi distribuiti cheltuiala la apartamentul respectiv. Dupa inchiderea lunii va disparea si suma cu minus, evidenta fondului de rulment actualizandu-se corespunzator.

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 06 Iul 2019
de Ciuhuță Gheorghe-Sorin
MULȚUMESC! E perfect!

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 04 Mar 2021
de RodicaCraiu
Buna ziua,

In urma actualizarii anuale a fondului de rulment, am ajuns la concluzia ca trebuie sa diminuam valoarea acestui fond (ne-am debransat de la RADET) cu aproximativ 125 lei/ap.
Pentru apartamentele care au achitat integral fondul de rulment fac restituire fond. Dar am si situatia apartamentelor care nu au achitat fondul de rulment integral. Cum pot sa corectez doar pentru aceste apartamente suma pe care o au de plata? Restituire fond nu le pot face pentru ca nu l-au platit, iar pe lista de plata trebuie sa-mi apara cat au de plata dupa actualizarea fondului nu cat era inainte.

Multumesc!

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 05 Mar 2021
de XiSoft
Pentru a diminua o datorie la un fond, folositi functia "Aduna fond...", introduceti suma dorita cu minus si o repartizati cu minus - la apartamentele dorite.
La inchiderea lunii, noua datorie cu minus va diminua din restanta cu plus.

Ar mai fi si varianta:
- introduceti chitanta fictiva prin care incasati suma dorita din restanta fondului de rulment (intra bani in asociatie)
- restituiti aceeasi suma din fondul de rulment (iese aceeasi suma din asociatie)

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

MesajScris: 08 Mar 2021
de RodicaCraiu
Multumesc mult!