Preluare Automata Facturi

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Preluare Automata Facturi

Mesajde servas prod » 10 Dec 2018

Buna ziua,

Noi de obicei in momentul in care exista o factura de regularizare, nu o distribuim cu minus in lista de plata, astfel sarind luna respectiva de la furnizorul cu regularizare (enel/engie) . In momentul in care facem preluarea automata a facturi in program, acesta preia suma de la factura curenta, ignorand astfel regularizarea (desi totatul este mai mic) si se ajunge sa avem anumite decalaje deoarece se pot omite aceste regularizari .

De asemenea, in momentul in care apare de plata din contul colector va aparea mereu suma de pe factura curenta .

Avem 3 sugestii pe care am dori daca se poate sa ne ajutati cu implemetarea uneia dintre ele:

1) Chiar daca noi sarim in luna X factura de regularizare si o introducem in luna urmatoare X+1 cand vine si o suma de plata , sa apara in totalul de plata din contul colector suma dintre cele 2 facturi .

Ex: Luna X , factura de regularizare = -100 lei . Luna X+1 factura = 200 lei . In luna X+1 noi introducem ambele facturi in program iar totalul coloanei este suma celor 2 facturi -100 + 200 = 100 lei. In momentul in care doresc sa fac plata din contul colector suma de -100 lei este ignorata si apare doar cea de 200 lei fapt ce poate duce la plati eronate. Solicitarea este, ca in momentul in care se doreste plata pe un anumit furnizor sa fie cumulate si facturile negative .

2) Sa se adauge optiunea de modificare a sumei unei facturi preluate automat, astfel incat sa putem scadea noi suma din regularizare .

Pe acelasi exemplu de mai sus, in loc sa am 2 facturi repartizate pe aceeasi coloana, imi fac preluarea pe factura de 200 lei cu toate datele si ulterior dupa preluare modific suma astfel incat sa imi scad regularizarea de la luna precedenta .

3) In momentul in care se preia automat o factura ce are un sold negativ anterior sa apara o notificare ( Atentie , factura are sold precedent , verificati existenta unei regularizari)

Va multumim !
servas prod
 
Mesaje: 20

Re: Preluare Automata Facturi

Mesajde XiSoft » 10 Dec 2018

Noi nu sustinem acest mod de lucru (omiterea facturilor negative); consideram ca abordarea este "predispusa la erori".

De exemplu, se intampla de multe ori ca, se achita o suma rotunjita (ex: 100 Lei in loc de 99 Lei); daca urmatoarea factura este negativa, trebuie sa faceti distinctie intre minusul provenit din avans si minusul provenit din factura anterioara.
Se poate gresi de asemenea, si in situatia in care aveti o suma restanta, dupa care apare o factura negativa.

Ideea de preluare din fisier PDF este tocmai ca sa "garantam" ca valorile sunt conforme cu factura. Daca suma s-ar putea edita, n-am mai putea face acest lucru.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1057

Re: Preluare Automata Facturi

Mesajde servas prod » 17 Dec 2018

Chiar si in cazul in care nu se omit facturile negative, daca s-a introdus o factura negativa in luna precedenta, programul imi va arata la plata totalul de pe factura curenta, fara sa imi scada factura negativa introdusa precedent tot prin preluare automata .
servas prod
 
Mesaje: 20

Re: Preluare Automata Facturi

Mesajde XiSoft » 18 Dec 2018

Probabil va referiti la functia de plata facturi din Contul COLECTOR (meniul "Online", "Metode alternative...", "Plati facturi utilitati", "Plateste facturi...")

Intr-adevar, in unele situatii (ex: factura anterioara negativa, plata in avans) poate sa nu fie evident ce suma trebuie sa achitati.
Tocmai de aceea, am adaugat butonul "Vizualizeza factura..." (sau dublu click pe factura) ca sa puteti consulta si un camp de genul "Total de plata".

Am putea sa preluam campul "Total de plata" si sa-l afisam ceva de genul: "suma recomanda pentru plata".
Valoarea respectiva ar fi relevanta doar pentru ultima factura a unui cod de client si presupunand ca, nu aveti plati prin alte metode (ex: transfer bancar)
pe care furnizorul inca nu le-a operat.

Luam in calcul si aceasta varianta, insa deocamdata am preferat sa pastram o logica mai simpla.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1057


Înapoi la Utilizare BlocManagerNETcron