Avertizare de la ANAF legat de CAM

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Avertizare de la ANAF legat de CAM

Mesajde Dinu adrian » 17 Mar 2020

Buna ziua,

doresc sa va impartasesc o situatie intalnita cu depunerea declaratiei 112 aferenta lunii ianuarie 2020 .

Am primit notificare de la ANAF ca nu a fost cuprinsa in declartie aferenta lunii ianuarie 2020 contributie asiguratorie de munca (CAM ).
Am verificat declaratia fizica si intra-devar in declaratia depusa nu apare pe declaratie contributia asiguratorie pentru munca.
Am incercat sa transmit declaratia din nou si in momentul in care dam click pe actualizare date angajator (unde apare si CAM in declaratie ) si se generareaza xml dispare CAM din declaratie.

Cum putem rezolva pentru a putea genera declaratia care sa cuprinda si CAM ?

Multumesc.
Dinu adrian
 
Mesaje: 2

Re: Avertizare de la ANAF legat de CAM

Mesajde XiSoft » 18 Mar 2020

Ideea este asa: daca in vectorul fiscal (actualizat prin declaratia 010) apare un anumit camp (ex: CAM) atunci ANAF-ul "se asteapta" sa primeasca respectivul camp in Declaratia 112, chiar daca este pe zero.
Daca respectivul camp nu apare deloc, atunci trimite (automat) avertizare.

Din acest motiv, in momentul in care se genereaza Declaratia 112 din BlocManagerNET, noi punem campul CAM (in prima sau a doua pagina a declaratiei) chiar daca este zero.

Problema este ca, incepand cu versiunea declaratiei 112 din ianuarie 2020, ANAF-ul a introdus un nou buton "ACTUALIZARE ANGAJATOR" care (printre altele) sterge automat campurile (din primele doua pagini) care au valoarea zero.
Daca nu apasati butonul respectiv, veti avea erori de validare si depunere.

Nu ne dam seama "tehnic" ce s-ar putea face ca sa nu "dispara" campul respectiv.
Ca si solutie, nu vad decat sa raportati problema la ANAF si sa asteptam o noua versiune a declaratiei, dupa care sa depuneti declaratie rectificativa (exact aceeasi declaratie, dar alegeti in partea de sus "Declaratie rectificativa" in loc de "Declaratie initiala")

S-ar mai putea adauga, lunga discutie legata de plata CAM pentru contractele de mandat:
viewtopic.php?f=2&t=647

Pe scurt:
- in Codul fiscal spune ca DA
- in norma de completare a Declaratiei 112 spune ca NU
- de mai mult de 1 an, ANAF-ul nu ne mai "lasa" sa declaram CAM pentru contractele de mandat (da eroare de validare daca punem aceasta contributie)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: Avertizare de la ANAF legat de CAM

Mesajde Dinu adrian » 19 Mar 2020

Buna ziua , astazi am incercat sa ma joc un pic la declaratie si am observat urmatorul lucru: am intrat in declaratie , am dat actualizaza angajator am intrat in sectiunea A unde am dat click pe + si am adaugat 480 (CAM ) SI am dat validare .CAM -ul s-a pastrat in declaratia pe care am depus-o fara erori de validare .Sper sa va fie util
Dinu adrian
 
Mesaje: 2


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET