Pagina 1 din 1

remediere inregistrare eronata a incasarii prin banca

MesajScris: 10 Oct 2020
de Vulpe Emilia
Asociatia nu face incasari decat prin banca. Dezvoltatorul detine in proprietate mai multe apartamente pentru care plateste suma cotelor de intretinere.
Pentru apartamentele pe care le-a vandut in luna precedenta nu a achitat fondul de rulment. Suma pe care a platit-o reprezinta cotele de intretinere la toate apartamentele in proprietatea lui + fondul de rulment aferent , mai putin fondul de rulment al apartamentelor vandute. Neavand o situatie a platii , care apartamente platesc integral si care mai putin fondul de rulment, am achitat datoriile la apartamentele dezvoltatorului ,la rand,in limita sumei platite.
Cum pot regla aceste plati , avand in vedere ca dupa inchiderea lunii , dezvoltatorul mi-a trimis lista cu apartamentele vandute in luna precedenta pentru care nu a achitat si fondul de rulment. Astfel am apartamente la care ar trebui sa le adaug datoria la fond rulment si apartamente la care trebuie sa scad datoriile de intretinere si fond rulment.
Va multumesc anticipat.

Re: remediere inregistrare eronata a incasarii prin banca

MesajScris: 12 Oct 2020
de XiSoft
Ideea ar fi asa:
- restituiti fond rulment unde este cazul (ex: apartamente vandute, la care le-ati incasat acesti bani)
- cu banii restituiti, introduceti chitante prin care incasati datoriile corecte (ex: Intretinere la alte apartamente)
- generati din nou datorii pentru fond rulment (cu "Aduna fond...")

Restituirea fondului de rulment se face asa: dati dublu click pe apartament, mergeti la tab-ul "Fonduri", selectati fondul de rulment si dati "Restituire...".
Apoi, mergeti la "Adauga chitanta...", selectati la platitor "Asociatia" si platiti datoria de restituire fond rulment.