Import serii contoare si import indecsi

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Import serii contoare si import indecsi

Mesajde Iordan Vasile » 09 Dec 2020

Buna ziua,
am urmatoasrea situatie , s-a schimbat contorizoarea apelor si am primit de la Cagero o foaie Excel , exista posibilitatea de a importa seriile noilor contoare si desigur noii indecsi.
Pentru exemplificare va trimit atasat foaia Excel.
Va multumesc anticipat,
Valy Iordan
Din pacate nu pot incarca fisierul si nu stiu de ce.
Iordan Vasile
 
Mesaje: 5

Re: Import serii contoare si import indecsi

Mesajde XiSoft » 10 Dec 2020

In primul rand as vrea sa notez ca, daca firma respectiva (ex: Cagero) face si calculul costurilor, atunci nu mai este cazul sa importati indecsii contoarelor.
(va trebui sa stergeti contoarele din meniul "Configurare", "Contoare..." si sa distribuiti factura de apa folosind functia "Distribuire multipla...")

Daca firma face doar citirea (variana cea mai buna, in opinia noastra) puteti folosi "Modulul de Import Indecsi" (meniul "Cheltuieli") pentru a importa atat seriile contoarelor, cat si indecsii.

Seriile le veti prealua generand un fisier Excel (meniul "Cheltuieli", "Modul Import Indecsi", "Generare Excel import indecsi..." cu optiunea "Importa seriile contoarelor"); in fisierul respectiv puteti completa doar seriile si sa-l importati din acelasi meniu, cu "Importa indecsi...", varianta "dintr-un fisier Excel special".

Odata ce ati incarcat seriile, puteti importa indecsii folosind aceeasi functie "Importa indecsi..." dar cu varianta "dintr-un fisier Excel obisnuit" (aveti informatii suplimentare la butonul "Modul de utilizare")
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1087

Re: Import serii contoare si import indecsi

Mesajde Iordan Vasile » 13 Dec 2020

Multumesc frumos, a functionat cu serile contoarelor ....cu indecsii nu .... din cauza modului cum a trimis Cagero centralizatorul .... in cele din urma le-am bagat manual ....
Indecsi Noiembrie 2020 - bloc C7 scara 2.xls
(53 KiB) Descărcat de 1432 ori
Centralizator bl. C7 sc. 2 (1).xls
(155.58 KiB) Descărcat de 1327 ori

Va trimit atasat fisierele pentru exemplificare ....Data trecuta nu am reusit.
Iordan Vasile
 
Mesaje: 5

Re: Import serii contoare si import indecsi

Mesajde XiSoft » 15 Dec 2020

Deschideti fisierul "Centralizator..." cu programul Excel si salvati-l sub un alt nume, in format XLS sau XLSX.
Dupa aceasta operatiune, ar trebui sa mearga importul (pe baza seriilor deja preluate)

Legat de a doua varianta: cand generati fiserul Excel de import indecsi, n-ar fi recomandat sa debifati optiunea "Protejez fisierul...".
In urmatoarea versiune a programului, urmeaza sa eliminam setarea respectiva. Fara optiunea respectiva, este foarte usor sa "suprascrieti" anumite celule unde noi punem niste elemente necesare pentru import.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1087

Re: Import serii contoare si import indecsi

Mesajde Iordan Vasile » 19 Dec 2020

Multumesc frumos ! dupa ce l-am salvat sub alt nume .... a mers .... si e perfect cu distribuire multipla si luarea valorilor din fiserul excel.
Iordan Vasile
 
Mesaje: 5

Re: Import serii contoare si import indecsi

Mesajde Adam Grecu » 03 Feb 2021

Nu stiu daca a mai fost discutata aceasta tema, asa ca incerc sa explic cum procedez eu:

Noi colaboram cu o firma care, de aprox. 5 ani, face citirea "Radio" a apometrelor.
Asa cum ati mentionat, si la noi firma, dupa efectuarea citirilor, ne trimite un fisier Excel, pe scari (19 scari). Fisierul are mai multe coloane cu date care privesc firma, dar si unele coloane care ne privesc pe noi, pentru a putea face importul datelor. Efectiv, pe noi ne intereseaza nr. de ordine al locuintei, seria (unica) a apometrului, indexul nou citit si data efectuarii citirii.
V-am spus, noi avem o asociatie, relativ mare (504 apt), organizata pe 11 blocuri si 19 scari, astfel ca firma ne trimite mai multe fisiere, pe scari sau grupuri de scari.
Sigur, ca inainte de a colabora cu aceasta firma, era facuta configurarea vechilor apometrelor pe fiecare locuinta si loc de consum. Odata cu schimbarea noilor apometre, am introdus in program noile apometre, seriile-unice ale acestora, precum si indexu de pornire, astfel incat atunci cand facem importul indecsilor, foarte importanta este aceasta serie. Poate o sa radeti, dar, personal, am introdus manual fiecare serie a fiecarui apometru (peste 600 de buc.), pentru ca inca nu primisem situatia de la firma si chiar nu stiam ca se poate face un import in program a acestor serii...
In fine, daca aveti configurarea facuta, importul noilor indecsi din fisierul Excel trimis de firma este foarte usor:
- tabelul contoare > click pe primul apartament din scara> click pe "import indecsi";
- programul te duce intr-o fereastra unde va trebui sa alegi fisierul Excel care te intereseaza (atentie unde l-ai descarcat/salvat) si te postezi pe acel fisier;
- acolo o sa observi ca sub eticheta "Alege fisierul", este o alta eticheta - "Modul de utilizare" - care explica ce tre' sa faci in continuare, adica ce coloane din tabelul Excel trebuie sa marchezi si adevarat, fiecare firma isi configureaza diferit coloanele, asa ca atentie, numeri coloanele de la stanga la dreapta si-ti notezi numarul coloanei care te intereseaza;
- odata facute aceste operatiuni, dai OK si importul duce noii indecsi in program si practic se calculeaza consumul proprietarului pentru luna respectiva (index nou-index vechi).
Simplu, deci nu este nevoie sa introduci manual prin distribuire multipla cantitatile de apa la fiecare apartament.
Recomand ca inainte de importul noilor indecsi sa introduceti facturile de apa rece potabila si apa calda, astfel ca sub tabelul "Contoare", programul face si o situatie "Contoare generale" in care va informeaza cu:
- consumul facturat;
- consum parti comune (daca aveti);
- eventualele corectii (cantitati care nu inchid factura);
Inca o remarca: la noi firma nu ne mai face ea calculul, astfel incat noi prelucram toate datele.
Succes!
Adam Grecu
 
Mesaje: 9


Înapoi la Utilizare BlocManagerNETcron