Pagina 1 din 1

Suma depusa in contul bancar de persoana necunoscuta

MesajScris: 03 Mar 2021
de GRETA RAIZI
Buna seara. In contul bancar al asociatiei a fost depusa o suma de bani de catre o persoana necunoscuta . Pana la elucidarea situatiei (cine a platit intretinere, pentru ce apartament sau pentru ce proprietar) cum poate fi inregistrata in contabilitate respectiva depunere si cum poate fi achitata intretinerea respectivului dupa depistarea persoanei ( mai mult ca sigur este un chirias neinregistrat in cartea de imobil). Va multumesc.

Re: Suma depusa in contul bancar de persoana necunoscuta

MesajScris: 05 Mar 2021
de XiSoft
O varianta foarte simpla ar fi sa nu inregistrati deloc incasarea respectiva (ex: puteti nota in meniul "Online", "Note asociatie...") ca aveti o incasare neidentificata (ex: 100 Lei)
Dezavantajul acestei abordari este ca, soldul contului de banca din program nu va fi real (cu diferenta respectiva)

Daca doriti sa fie exact si soldul contului, puteti face asa:
- creati un cont bancar fictiv (ex: numit "Incasari neidentificate") din meniul "Configurare", "Date despre asociatie..."
- cand aveti o astfel de incasare, o introduceti ca si un transfer din contul de mai sus, in contul curent (meniul "Diverse", "Operatiuni bancare...", "Transfer intre conturi...")
- cand identificati platitorul, faceti transferul invers + inregitrati incasarea "normal" (cu "Adauga chitanta..." in contul de banca)

Re: Suma depusa in contul bancar de persoana necunoscuta

MesajScris: 12 Mar 2021
de GRETA RAIZI
Va multumesc. Pe viitor imi va fi necesar sfatul dvs. Intre timp am gasit persoana care nu se identificase.