utilizare avans

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

utilizare avans

Mesajde victor_gheorghe » 31 Dec 2009

Am o problema cu utilizarea avansurilor.
Concret am fond de reparatii necesar 240 ron. Strang cate 60 ron timp de 4 luni. Unii dintre locatari vor sa plateasca tot in prima luna si emit chitanta pe 240 ron, programul ma intreaba ce e cu diferenta de 180 de ron si ii spun ca sunt avans fond de reparatii.
Mie mi se parea normal ca acest avans sa stea in fondul de reparatii iar in momentul cand eu "adun fond" luna urmatoare sa se scada automat iar de ex dupa a doua luna sa ramana un avans la fondul de reparatii de 120 RON. Gresesc eu undeva?
Programul emite automat chitante dar si pentru a acoperi intretinerea sau alte cheltuieli.. asta desi eu am specificat ca este un avans pentru fondul de reparatii si nimic altceva.
Le-am sters manual dar trebuie sa am grija in plus zapaceste si notele de consum si omul nu intelege ce trebuie sa plateasca, ma refer la cei care au platiti in avans.
victor_gheorghe
 
Mesaje: 2

Re: utilizare avans

Mesajde XiSoft » 02 Ian 2010

Anularea avansurilor functioneaza asa cum v-ati asteptat (daca dati "adun fond" se va diminua avansul adunat), cu mentiunile:
1. daca doriti ca, avansul la fond de reparatii sa fie folosit doar la plata datoriei "fond reparatii" trebuie facuta setarea: in meniul "Configurare", "Fonduri", dublu click pe fondul de reparatii, tab-ul "Avans" - stergeti din lista toate celelalte tipuri de datorii in afara de "fond reparatii"
2. anularea avansului cu suma de la "Adun fond" se face doar dupa inchiderea lunii (pentru ca atunci se genereaza datoriile)

In legatura cu punctul 1: momentan, setarile implicite anuleaza orice avans cu orice datorie (pentru situatia in care un locatar lasa o suma de bani si vrea sa "stea linistit" cateva luni ca, nu mai are nici o datorie); probabil ca o idee mai buna de setari ar fi: avansul la intretinere anuleaza orice datorie; avansul la un fond anuleaza doar datorii la fondul respectiv (depinde totusi, si de modul in care utilizatorul doreste sa foloseasca avansurile)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 996


Înapoi la Sugestii