Salarii

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

Salarii

Mesajde Mariana Gheorghe » 10 Ian 2011

Bună ziua!
Am o mare nedumerire privind plata salariilor sau a drepturilor acordate în baza unei convenții civile. De ce când achit un avans din salariu sau chiar plătesc lichidarea salariilor trebuie să introduc o chitanță? Am lucrat salarizare 30 de ani din activitatea desfășurată până acum. Avansul la salariu se acordă pe un stat de avans, pentru 1 sau toți salariații angajatorului iar lichidarea se acordă tot ca urmare a întocmirii unui stat de plată. La achitarea lichidării salariilor aceasta se face pentru tot personalul intr-o zi iar dovada plății o constituie semnătura salariatului pe stat. Salariatul nu-mi emite chitanță iar eu în contabilitate mă inregistrez cu valoarea netă a întregului stat de plată nu cu valoarea încasată de fiecare salariat în parte.
În speranța că veți găsi o soluție pentru solicitarea mea vă urez multe succese în activitate.
Cu stimă,
Mariana Gheorghe
Mariana Gheorghe
 
Mesaje: 7

Re: Salarii

Mesajde katy » 10 Ian 2011

Eu am pus de fiecare data "stat" si nu am avut probleme.Personal cred ca s-ar putea sa folosesti si un numar de document daca a-i plati salariile prin "card " sau orice alta modalitate.
katy
 
Mesaje: 78

Re: Salarii

Mesajde Mariana Gheorghe » 11 Ian 2011

Revin cu nedumeririle privind salariile din acest program. Am platit avans salariaților de la asociație, am gasit si portița de înregistrare a documentului de plată, dar întreb: de ce la listare stat de plată în coloana avans suma plătită nu este evidențiată și restul de plată diminuat corespunzător? Pentru că a prezenta comisiei de cenzori un astfel de document ar conduce la discuții interminabile. Din experiență știu că avansul este suma netă pe care o primește un salariat la jumătatea lunii, de exemplu, iar la lichidare se întocmește statul de plată al lunii respective, se calculează contribuții și impozitul aferent iar din salariul net se reține avansul pe care l-a primit urmând să încaseze diferența. Poate am greșit la introducerea sau la generarea salariilor? Vă rog frumos să-mi dați un sfat.
Mulțumesc anticipat
Mariana Gheorghe
 
Mesaje: 7

Re: Salarii

Mesajde XiSoft » 12 Ian 2011

In versiunea urmatoare o sa apara in coloana de "avans" sumele platite in avans (asa cum este intuitiv); implementarea actuala permite introducerea mai multor transe de avans si de aceea in unele cazuri poate deveni discutabil daca un anumit avans tine de statul de plata curent sau de statul din luna urmatoare.

Avand in vedere ca, mai multi utilizatori ne-au solicitat sa completam coloana de avans - o sa facem si modificarea respectiva.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 923

Re: Salarii

Mesajde Mariana Gheorghe » 12 Ian 2011

Buna ziua!
Vă mulțumesc pentru sfaturi și întelegere. Mai am o problemă pe care nu prea știu cum s-o rezolv. Fac înregistrările pe luna octombrie 2010, am generat statul de salarii pe luna noiembrie 2010 din care am platit și avans. În luna noiembrie trebuie sa înregistrez o convenție civilă pentru reparații, pe care s-o și plătesc în data de 19.11.2010. Programul nu-mi permite generarea convenției civile, întocmirea statului de plată pentru reparații decât dacă anulez chitantele cu care am achitat salarii și/sau avansuri la salarii și daca anulez generarea salariilor. Cred că aceste state de plată pentru reparații, care apar ocazional și sunt suportate integral din fondul de reparații să aibe alt regim. Să poată fi generate la data la care s-a efectuat lucrarea, sunt plătite în aceeași zi rămânând doar impozitul care se evidențiează separat să fie achitat la data scadentă a obligațiilor la bugetul de stat.
Cu mulțumiri pentru întelegere
Mariana Gheorghe
 
Mesaje: 7

Re: Salarii

Mesajde XiSoft » 13 Ian 2011

Nu e rea observatia insa din punct de vedere logic cred ca este mai simplu de retinut ideea "introducem contractele, generam salariile, le platim". Ar fi intr-adevar unele cazuri particulare in care s-ar putea introduce contractul si ulterior insa cred ca ar crea o oarecare confuzie (unii n-ar mai intelege de ce uneori se poate introduce un contract nou si alteori nu)

O abordare buna ar putea fi ceva de genul:
- platiti toate salariile ca si avansuri
- dati "generare salarii" doar inainte sa inchideti luna (cand stiti sigur ca nu mai aveti contracte de adaugat)

In aceasta situatie este convenabil sa va apara tot timpul ZERO la coloana "avans" din statul de plata (practic nu este treaba celor de la ITM daca banii respectivi au fost platiti inainte de generarea statului - sau dupa)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 923


Înapoi la Sugestiicron