Optimizare "Adaugare chitante"

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

Optimizare "Adaugare chitante"

Mesajde Draghici Gabriela » 01 Iul 2014

Utilizand de ceva timp programul, una dintre operatiunile frecvente si care consuma timp este cea de introducere a chitantelor.
In acest sens am de sugerat 2 posibilitati de imbunatatire , in vederea cresterii vitezei de introducere a datelor.
Daca utilizezi doar tastatura, respectiv TAB-ul pentru trecerea de la o caseta la alta, am observat ca dupa alegerea Platitorului, cursorul ajunge pe caseta "Suma disponibila" dupa al 6-lea TAB. Ar fi optim ca aceasta caseta sa fie prima selectata dupa alegerea Platitorului, deoarece "Seria" se incrementeaza automat, "Data platii" o stabilesti o singura data intr-o sesiune de introducere sau oricum din cand in cand, "Descrierea" preia automat numele platitorului, "Tipul documentului" este in cel mai frecvent caz CHITANTA, "Totalul de plata" si "Totalul rotunjit" oricum nu pot fi modificate, si in cele din urma ajunge in caseta cea mai utila "Suma disponibila" unde de obicei trebuie sa scrii de fapt suma platita.
Ar fi util daca s-ar schimba ordinea selectarii casetelor la apasarea tastei TAB, astfel incat dupa selectarea "Platitorului" cursorul sa sara prima data la "Suma disponibila" apoi la "Data", "Tip document".... In felul acesta, daca nu este nevoie sa schimbi data sau tipul documentului, totul va decurge mult mai repede.

O alta observatie este direct asupra casetei "Suma disponibila". Daca lucrez cu mouse-ul, dupa selectarea Platitorului, ma duc si dau click pe caseta "Suma disponibila" unde este deja scris un "0,00". Daca nu selectez totul sau nu dau dublu click sa se selecteze 0,00, atunci ma incurca acest 0,00, deoarece virgula nu are nici un rol, sa-mi separe automat zecimalele atunci cand apas ",". Mai mult, imi ia prima cifra si apoi cursorul sare in dreapta numarului, ne-mai putand introduce nici o alta cifra.

Sper ca am fost destul de explicit si va asigur ca observatiile facute sunt asupra unor probleme pe care le-am considerat ca-mi incetinesc viteza de introducere a datelor.
Astept opinia Dumneavoastra.
Draghici Gabriela
 
Mesaje: 7

Re: Optimizare "Adaugare chitante"

Mesajde XiSoft » 02 Iul 2014

Cand facem modificari la functii foarte folosite, trebuie sa fim atenti sa nu "incurcam" utilizatori care deja lucreaza intr-un anumit mod.

Intr-adevar, la chitantele pentru proprietari, s-ar putea "sari" campurile "numar", "data", "descriere"; insa daca platim o datorie a asociatiei, avem nevoie de cele mai multe ori de "numar" si "data". Unii poate s-au obisnuit cu un anumit numar de tab-uri si ar putea sa-i incurce daca la chitantele de proprietari se dau 3 tab-uri si la chitantele de asociatie se dau 6 tab-uri.

Totalul de plata si totalul rotunjit sunt puse in ideea ca unii poate vor sa dea Copy + Paste de la aceste valori la suma disponibila.

Daca doriti sa "sariti" la un anumit camp (ex: suma) puteti da Alt + litera subliniata (ex: Alt + s); in acest fel va reduceti numarul de tastari.

La suma disponibila pentru incasarea de la proprietar - chiar nu vad nici o problema sa nu punem nimic in loc de 0,00 - deci o sa facem modificare in update-ul viitor.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 995

Re: Optimizare "Adaugare chitante"

Mesajde management.imobile » 04 Iul 2014

Subscriu si eu pentru optimizarea modului de introducere al chitantelor. In logica celor mai multe programe TAB-ul selecteaza optiunile de la stanga la dreapta si/sau de sus in jos. Alt+S rezolva problema si cu 0,00 in cazul de fata pt. ca selecteaza automat toate cifrele.
Eu altceva am nevoie, atat in interfata din program, cat si in online.
1. Vreau sa pot selecta datoriile fara sa introduc suma - optiune utila in cazul in care totalul chitantei este egal cu totalul datoriei.
2. In momentul in care introduc o suma mai mare decat totalul datoriilor, acestea sa se selecteze automat. Poate ar fi bine sa avem o setare in program de genul "Adaugă automat toate datoriile daca suma chitantei este mai mare decat datoria". In felul acesta nimeni nu s-ar incurca.
3. Ar fi foarte util pt. cei care emit chitantele la casierie (unii direct din program, altii din interfata online) sa avem totaluri informative, Total intretinere, Total penalizare, Total fondul X. Vine proprietarul si intreaba care este totalul datoriei doar la intretinere sau la fondul X. Nu ii poti spune nici din interfata online, nici din fereastra "Adauga chitanta" din program, nici din fisa casierului (ambele variante), decat daca te apuci sa calculezi cu calculatorul (se poate vedea in atasament).
Ar fi bine in program, la fel ca in interfata online, datoriile (la prima emitere de chitanta) sa fie afisate in ordinea vechimii datoriei (cea mai veche afisata sus). Acum datoriile sunt ordonate ca in atasament.
Fişiere ataşate
Chitante.jpg
Chitante.jpg (278.79 KiB) Vizualizat de 16036 ori
management.imobile
 
Mesaje: 1

Re: Optimizare "Adaugare chitante"

Mesajde XiSoft » 07 Iul 2014

1. cred ca de multe ori vine proprietarul sa plateasca mai putin decat totalul de plata; caz in care fuctionarea de genul "la click pe datorie se mareste suma care se incaseaza" nu ar fi utila; ar trebui o bifa de genul "mod de operare 1 / mod de operare 2" pe care sa o comutati de la chitanta la chitanta; acest mod de operare ar reduce 2-3 click-uri (acel copy + paste al sumei de plata) insa ar complica putin logica - ceea ce as spune ca e o problema mai mare

2. aici nu vad nici o problema; se poate introduce o noua sageata care sa transfere toate datoriile in ordine, de sus in jos

3. se poate face un mic buton care sa deschida o fereastra cu totalurile respective (ca sa nu aglomeram interfata cu inca o lista)

Incercam sa implementam modificarile chiar in update-ul urmator.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 995


Înapoi la Sugestiicron