Suport pentru string-uri Unicode

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

Suport pentru string-uri Unicode

Mesajde Alexei » 30 Aug 2014

Bună ziua!

Recent, asociaţia din care fac parte a decis să utilizeze programul dvs. pentru tot ce ţine de administrare, contabilitate, raportări etc. Fiind o persoană relativ tehnică m-am implicat în evaluarea programului şi prima impresie este foarte bună, aplicaţia oferind o grămadă de facilităţi pentru a uşura viaţa administratorului :)

La instalare am observat că aplicaţia necesită modificarea regional settings şi a system locale-ului pe limba română. Teoretic, nu ar trebui să fie o problemă pentru administrator, care nu prea foloseşte alte aplicaţii pe maşina sa, însă poate fi problematic pentru cineva care utilizează şi alte aplicaţii, nedorind să facă modificarea ori de câte ori utilizează BlocManager (modificarea de locale necesită restart de Windows). Bănuiala mea este că BlocManager nu se descurcă cu string-uri Unicode, sugestia mea fiind de a încerca introducerea suportului pentru acestea într-o versiune viitoare.

Vă mulţumesc.
Alexei
 
Mesaje: 5

Re: Suport pentru string-uri Unicode

Mesajde XiSoft » 01 Sep 2014

Avem pe lista de idei si trecerea la Unicode, insa este foarte mult de modificat si testat, iar avantajele sunt extrem de mici.
Poate fi util doar daca avem un utilizator de genul limba bulgara si pentru care ar fi o problema sa seteze Romana la programele non-unicode.

Dezavantaje ar fi legate de dimensiunea bazei de date care automat s-ar dubla - si ar incetini viteza de salvare pe server.
Nu ar fi chiar la jumatate - avand in vedere ca se foloseste compresie - insa tot ar fi o scadere de viteza.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 995


Înapoi la Sugestiicron