actualizare program

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

actualizare program

Mesajde RADULESCU VALENTIN » 25 Dec 2014

In prezent Legea 230/2007 este conceputa asa cum funtioneaza asociatiile de proprietari in prezent. INCORECT.
Aceasta lege trebuie sa fie schimbata cat mai repede.
Asociatiile de proprietari trebuie sa fie constituite cu singurul scop: GOSPODARIREA SI TINEREA IN FUNCTIUNE A PARTILOR COMUNE A BLOCULUI.
Prin neresectarea acestui principiu, prin amestecarea in atributiile asociatiilor de proprietari a repartizarii, incasarii si platii cheltuielilor individuale a proprietarilor ( cheltuielile cu furnizorii si altele,... ) dispare raspunderea juridica a proprietarilor fata de unitatile furnizoare de servicii. Cum sa inchei eu, asociatie de proprietari, un contract cu un furnizor pentru niste proprietari pentru care nu am nici un fel de acord juridic pentru ca eu, asociatie de proprietari, sa oblig proprietarul sa achite sumele datorate catre o terta persoana ( juridica ). Prin neplata furnizorului asociatia nu poate opri furnizarea serviciului. In cazul in care proprietarii au contract individual cu furnizorii, raspunderile sunt reciproce si nu au nici o legatura cu asociatia de proprietari. In relatia privitoare la energia electrica nu exista nici o problema in asociatiile de proprietari. Se poate : la gaze prin declararea la contractare de fiecare proprietar a numarului de persoane, la apa rece prin citirea de furnizor a indicatiilor apometrelor ( sunt acum apometre radio ), la apa calda la fel ca la apa rece, la caldura prin citirea repartitoarelor de furnizor( sau SC -urile care fac citire-repartizare sa transmita furnizorului documentul nu la asociatie, urmand ca acestia sa elibereze factura pentru ficare consumator. ) s.a.m.d.
Deci, programul poate ramine neschimbat, numai ca el trebuie complectat cu evidente specifice efectuarii de cheltuieli din fondul de reparatii şi alte fonduri special constituite.
In principal Registrul de inventar a mijloacelor fixe ( existent pe economie ) care sa fie complectat de asociatie pentru toate capitolele:cladire, instalatii, lift, ghene, antena, etc.
Penrtu aceste mijloace de inventar sa se stabileasca termene si cheltuieli pentru intretineri, revizii, reparatii curente si reparatii capitale. Programul sa stabileasca prin evidenta contabila sumele cheltuite pentru fiecare activitate precum si obligatiile de plata a fiecarui proprietar, sumele achilate prin lista de plata si restantele acestora.
Ar fi bine ca sa se comenteze de cat mai multe asociatii prezentul subiect.
Cu stima,
SARBATORI FERICITE,
V. Radulescu
RADULESCU VALENTIN
 
Mesaje: 6

Re: actualizare program

Mesajde XiSoft » 30 Dec 2014

Ca principiu, evitam sa discutam probleme legislative - pentru ca multe aspecte sunt interpretabile.
Scopul forumului este sa ajute utilizatorii sa puna in practica ceea ce doresc sa faca - folosind softul nostru.

Pentru dezbateri legislative (si nu numai) va recomandam forumul Avocatnet.ro:
http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayForumPage/forumID_33/avocatnet.html

Cand este vorba de facilitati noi (ex: evidenta mijloace fixe) se merge pe principiul ca implementam ceva cand este cerut
si util unui numar semnificativ de utilizatori.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 996


Înapoi la Sugestii