Introducere numar de persoane.

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

Introducere numar de persoane.

Mesajde Viorel Daniel PURICA » 01 Mai 2023

Am o asociatie in care exista apartamente care au centrale proprii si sunt debransati de la consumul de apa calda. Pentru aceste apartamente conform Ordin 29/23.12.1993 consumul de apa rece necontorizat este de 8,400 mc/persoana/luna. Deoarece programul nu permitea sa setez decat 5,100 mc/persoana/luna acest lucru am folosit o variabila „Numar persoane apa rece:”, din cele nefolosite.
Acum dupa ce a aparut optiunea de a permite proprietarilor de a modifica nr de persoane apare problema ca pentru variabila utilizata de mine „Numar persoane apa rece:” aceasta variabila nu se modifica automat cand se modifica Numarul curent de persoane si s-a intamplat ca pentru anumite apartamente sa se inregistreze gresit consumul de apa rece.
Va rog sa aveti in vedere de a adauga si optiunea Ordin 29/23.12.1993 (5,100 mc/persoana/luna la pa rece si 3,300 mc/persoana/luna la apa calda pentru apartamentele conectate la teava de apa rece si la teava de apa calda, respectiv 8,400 mc/persoana/luna la apa rece pentru apartamentele conectate numai la teava de apa rece) sau de a permite sa se modifice mai multe variabile.
Viorel Daniel PURICA
 
Mesaje: 11

Re: Introducere numar de persoane.

Mesajde XiSoft » 02 Mai 2023

Este foarte rara situatia in care un apartament sa aiba centrala si sa fie necontorizat.

Solutia cea mai buna ar fi sa-i puneti un contor de apa rece la care sa-i inregistrati cantitatea dorita (ex: 8,4 mc) iar locatarul sa nu aiba dreptul sa-si modifice consumul.

Varianta pe care ati ales-o dumnevoastra (cu un parametru care "depinde" de altul in functie de o formula) putin probabil sa fie automataizata vreodata.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089


Înapoi la Sugestii