registru inventar

Aici vă puteţi exprima ideile de îmbunătăţire ale softului

registru inventar

Mesajde katy » 21 Sep 2009

As vrea sa intreb daca putem edita si faimosul "registru inventar" care apare ca registru obligatoriu.Personal nu ii vad rostul dar daca e lege...
katy
 
Mesaje: 78

Re: registru inventar

Mesajde katy » 22 Sep 2009

Registrul inventar reprezinta o insiruire a soldurilor la un moment dat,adica un fel de "situatia soldurilor" mai concentrata ,in contabilitatea dubla ,singura care are "registru inventar",soldul tuturor conturilor.Banuiesc ca asa ceva se doreste:casa,banca,furnizori,clienti,fonduri,etc si totalul ar trebui sa fie egal cu cel din "situatia soldurilor",numit cam pompos si "bilant".
katy
 
Mesaje: 78

Re: registru inventar

Mesajde XiSoft » 23 Sep 2009

In contabilitatea in simpla partida "balanta" este "Situatia soldurilor de activ si pasiv"; deci registrul inventar se completeaza cu valorile generate de program la 31 decembrie (sau la data predarii administratiei); s-ar include si un asfel de raport dar, contabilul mi-a spus ca este o fisa care se completeaza manual, ca nici alte programe de contabilitate nu il listeaza direct; daca stiti altfel, va rog sa ne spuneti (eventual un articol legislativ in acest sens - ca sa avem justificare)

Oricum, registrul respectiv se completeaza doar o data pe an si extrem de simplu iar valorile respective sunt dispoibile din program.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 961

Re: registru inventar

Mesajde katy » 23 Sep 2009

Stiu ca nici alte programe nu genereaza acest registru,dar intrebarea mi-a fost inspirata de generarea automata a "bilantului" de programul dvs,ceea ce alte programe nu fac.Exista ordinul 1753/2004 care vorbeste numai de documentele care stau la baza completarii acestui registru.Si in afara soldurilor afisate pot fi stocuri de natura obiectelor de inventar in cadrul unei asociatii de proprietari:pompe de evacuare a apei din subsol,telefon mobil(noi avem unul in contul chiriei pentru antena GSM),aparat de sudura,tomberoane de gunoi,etc.M-am interesat si eu astazi sa vad cum se completeaza acest registru pentru ca nu m-am lamurit prea bine din norme:la o asociatie de locatari cred ca e vorba de o fila pe an cu toate soldurile si obiectele de inventar insirate,cu total pe an,fara report,fara spatii goale.Stiu ca pare inutil dar e trecut la obligatorii asa ca poate cadem de acord...
katy
 
Mesaje: 78

Re: registru inventar

Mesajde XiSoft » 24 Sep 2009

Am vorbit si eu cu niste clienti care tin si contabilitati la firme - si mi-au spus ca ei trec doar valorile din balanta - si nu valorile din "Lista de inventar". In Regulamentul de aplicare al Ordinului 1969 / 2007 la registrul inventar se spune:

În coloana 2 vor fi recapitulate elementele de activ şi de pasiv inventariate, detaliat după natura lor, valorile materiale putând fi defalcate pe gestiuni.

Elementele de activ si pasiv la noi, nu includ "valori materiale" - nu exista nici o astfel de rubrica in "Situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv" (sunt doar "solduri": casa, banca, fonduri, facturi neplatite etc). Deci, partea a doua a descrierii practic nu are sens.

Retinem sugestia dumneavoastra dar nu va putem promite o data de implementare; in situatii de acest gen, asteptam sa fie cerute facilitatile de catre mai multi clienti (dorim sa evitam "incarcarea" interfetei programului cu facilitati care sunt rar utilizate - si pentru care exista alternative).
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 961

Re: registru inventar

Mesajde Valy » 24 Sep 2009

Puteti sa ma treceti si pe mine la voturi "pentru" implementarea acestui registru inventar
Valy
 
Mesaje: 88

Re: registru inventar

Mesajde XiSoft » 28 Sep 2009

Am notat; implementarea va insemna o "mini-gestiune":
- optiuni pentru atasarea la o factura a unei liste de obiecte de inventar
- interfata pentru administrarea obiectelor (adaugare, casare etc)
- rapoarte
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 961

Re: registru inventar

Mesajde katy » 29 Sep 2009

Suna interesant si sunt placut impresionata de promptitudinea dvs.
katy
 
Mesaje: 78

Re: registru inventar

Mesajde virgil » 14 Mar 2010

ne trebuie adeverinta la adeverinta. daca putem completa fara sa ne stresam si sa dam coltu, inca un formular, de ce sa n-o facem? si mai apoi inca unu s.a.m.d. totul ca nu cumva nenorocitul asta de stat sa nu stie care este felia lui de tort iar un eventual control sa aiba totul de-a gata. ce sa mai verifice ei sau sa munceasca. e pericol de stres. sotia mea a inceput scoala la federatie. printre altele incep si ei sa-si faca un program de administrare imobile. bineinteles ca a denigrat restul aplicatiilor de pe piata. al lor va fi singurul si cel mai tare. m-am uitat prin lectiile predate sunt si un milion de fise de completat. te doare cabesa. suntem un "bobor" terminat. ne place sa ne complicam existenta cum nu s-a vazut la nimeni. daca cumpar un bec si-l pun pe scara e ok. daca cumpar 2 becuri si unu il tin de rezerva , gata. neaparat fisa. pai draq va mai cumpara 2 becuri?. asta a fost numai un exemplu minor.
virgil
 
Mesaje: 21

Re: registru inventar

Mesajde XiSoft » 15 Mar 2010

De acord cu dumneavastra ! Incercam totusi, sa le impacam pe toate. Vom implementa si un registru inventar dar, deocamdata au fost alte prioritati.
Practic, nu strica o evidenta a obiectelor cumparate; o sa incercam sa implementam o interfata cat mai simpla ca sa nu pierdeti prea multa vreme cu aceasta evidenta.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 961

Următorul

Înapoi la Sugestiicron