CORECTII ASOCIATIE

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

CORECTII ASOCIATIE

Mesajde George Iuga » 17 Mar 2010

Buna ziua, Am preluat o asociatie de proprietari cu tot cu program. Luna Ianuarie fiind inchisa de vechiul administrator, din anumite motive s-au stornat niste sume, iar la corectii asociatie a aparut o suma de 601,82 ron.Va multumesc George Iuga
George Iuga
 
Mesaje: 1

Re: CORECTII ASOCIATIE

Mesajde XiSoft » 18 Mar 2010

Nu este corect daca apar sume atat de mari la "CORECTII Asociatie". Eroarea este din cauza ca, s-a distribuit o anumita suma la un grup de apartamente care sunt toate debransate; prin urmare, suma respectiva nu s-a putut distribui la nimeni si a ajuns la "corectii".

In situatia dumneavoastra concreta, foarte probabil ca, s-a folosit "Distribuire multipla" si s-a repartizat o valoare pozitiva la un apartament care era debransat de la apa rece (si prin urmare trebuia sa aiba tot timpul zero).
Ultimul update nu mai permite asemenea distribuiri si nu lasa sa se inchida luna daca s-a facut o greseala de acest gen. Asociatia pe care ati primit-o dumneavoastra a fost inchisa folosind o versiune mai veche (care are doar un mesaj de avertizare cand corectiile sunt prea mari)

Solutia ar fi, sa obtineti o copie a asociatiei "inainte de inchidere" si sa corectati problema (cel care v-a dat-o ar trebui sa aiba in directorul "Backup" o copie automata "Ianuarie 2010 inainte inchidere").
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1078

Re: CORECTII ASOCIATIE

Mesajde Florian Niculici » 10 Dec 2018

Corectiile la impartire cum le analizam? In baza la ce documente?
Am inchis noiembrie iar la decembrie am o coloana noua cu un total de 111,69 lei.
Cum justific acesti bani?
Florian Niculici
 
Mesaje: 2

Re: CORECTII ASOCIATIE

Mesajde XiSoft » 10 Dec 2018

In mod "normal", corectiile de impartire ar trebui sa provina doar din resturile de impartire a facturilor.
De exemplu, daca dorim sa impartim 10 Lei in mod egal la 3 apartamente, o sa rezulte 3 x 3,33 Lei si 0,01 Lei REST.

Statistic vorbind, aceste sume n-ar trebui sa depaseasca 0,10 Lei / apartament / luna.

In cazul dumneavoastra, suma de 100 Lei pare "prea mare" (poate fi "normala" doar daca este vorba de o asociatie cu mai multe sute de apartamente)

Ca si logica de cautare a problemei:
- va uitati pe linia "CORECTII Asociatie" si identificati coloana in dreptul careia apare o valoare mai mare (ex: 50 Lei)
- faceti acest lucru pentru ultimele 3 luni (corectiile se repartizeaza in lunile de cheltuieli multiplu de 3, adica: martie, iunie, septembrie si decembrie)

In functie de coloana pe care observati valori mari la "CORECTII Asociatie" cauzele pot sa fie de genul:
- aveti o factura de penalizare furnizor, dar nici un apartament nu are restante "penalizabile" (ex: mai vechi de 60 de zile)
- ati repartizat o factura la un grup de apartamente (ex: scara) la care toti locatarii sunt debransati
- ati repartizat o factura la un grup de apartamente (ex: scara) la care toti locatarii au parametrul de repartizare (ex: numarul de persoane) cu valoarea zero
- aveti corectii (pierderi) de apa, iar parametrul de repartizare a pierderilor este zero la toti proprietarii

Daca nu reusiti sa identificati problema, ar trebui sa ne uitam peste baza dumneavoastra de date (reveniti cu un mesaj email sau cu un telefon)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1078


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET



cron