cum corectez soldul fondului de rulment

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde CONDREA NARCISA » 06 Aug 2017

Buna ziua, am de corectat un sold la fondul de rulment respectiv de adaugat la doi proprietari ca au sold achitat de 120 de lei.
Cum procedez?
CONDREA NARCISA
 
Mesaje: 1

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde XiSoft » 07 Aug 2017

Daca este vorba de o greseala de la initializare, corectia se face cu functia "Transfer intre fonduri..." (meniul "Diverse")
Teoretic, ar trebui sa avem un fond "In curs de clarificare" (provenit din diferenta dintre activ si pasiv) iar corectia sa se faca folosind fondul respectiv.

Daca greseala nu este de la initializare (a aparut pe parcurs) atunci ar trebui urmarit pe registrul fondului de la apartamentul respectiv, sa vedem de ce nu este corect soldul.
(ex: poate fi o factura care s-a scazut din fondul gresit)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde Ciuhuță Gheorghe-Sorin » 05 Iul 2019

Dar dacă situația este următoarea:

- un proprietar depune/completează o anumită sumă de bani în fondul de rulment fără ca aceasta să apară în lista de cheltuieli ca obligație de plată.

Dacă adăugarea sumei se face prin intermediul Adăugare chitanță, automat suma se înregistrează ca și datorie a asociației către proprietar. Cum evităm înregistrarea acestei sume cu minus pt că practic avem doar o actualizare a fondului de rulment?
Ciuhuță Gheorghe-Sorin
 
Mesaje: 2

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde SANFIRA AURELIAN-DANIEL » 05 Iul 2019

Suma respectiva se inregistreaza ca avans Fond rulment (prin adauga chitanta) la ap. respectiv. Luna urmatoare sau chiar in luna cand s-a facut plata, folositi optiunea "Aduna fond" din meniul "Cheltuieli" sau din dosarul "Cheltuieli si facturi". Selectati denumirea fondului respectiv (Fond de rulment), dupa care introduceti suma platita de proprietar. Apoi distribuiti cheltuiala la apartamentul respectiv. Dupa inchiderea lunii va disparea si suma cu minus, evidenta fondului de rulment actualizandu-se corespunzator.
SANFIRA AURELIAN-DANIEL
 
Mesaje: 37
Localitate: Bucuresti


Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde RodicaCraiu » 04 Mar 2021

Buna ziua,

In urma actualizarii anuale a fondului de rulment, am ajuns la concluzia ca trebuie sa diminuam valoarea acestui fond (ne-am debransat de la RADET) cu aproximativ 125 lei/ap.
Pentru apartamentele care au achitat integral fondul de rulment fac restituire fond. Dar am si situatia apartamentelor care nu au achitat fondul de rulment integral. Cum pot sa corectez doar pentru aceste apartamente suma pe care o au de plata? Restituire fond nu le pot face pentru ca nu l-au platit, iar pe lista de plata trebuie sa-mi apara cat au de plata dupa actualizarea fondului nu cat era inainte.

Multumesc!
RodicaCraiu
 
Mesaje: 3

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde XiSoft » 05 Mar 2021

Pentru a diminua o datorie la un fond, folositi functia "Aduna fond...", introduceti suma dorita cu minus si o repartizati cu minus - la apartamentele dorite.
La inchiderea lunii, noua datorie cu minus va diminua din restanta cu plus.

Ar mai fi si varianta:
- introduceti chitanta fictiva prin care incasati suma dorita din restanta fondului de rulment (intra bani in asociatie)
- restituiti aceeasi suma din fondul de rulment (iese aceeasi suma din asociatie)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: cum corectez soldul fondului de rulment

Mesajde RodicaCraiu » 08 Mar 2021

Multumesc mult!
RodicaCraiu
 
Mesaje: 3


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET