Declarare numar persoane

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Declarare numar persoane

Mesajde Bojin Mirela » 28 Mai 2020

Ultima versiune a programului ofera proprietarilor posibilitatea de a-si declara numarul de persoane din apartament.
Unde gasesc o lista a acestor modificari efectuate de catre proprietari si cum pot lista fiecare declaratie in parte? Multumesc.
Bojin Mirela
 
Mesaje: 8

Re: Declarare numar persoane

Mesajde XiSoft » 28 Mai 2020

Deocamdata puteti vedea doar mesajele email trimise ca si confirmare (cele cu titlul "Declaratie numar persoane")
Am notat ca si sugestie sa implementam si un raport separat din care sa se vada aceste informatii.

Legat de declaratie, urmeaza sa implementam un raport de genul "Certificare declarare persoane" in care noi "garantam" ca,
numarul de persoane a fost introdus de catre utilizatorul X, in data Y de la adresa IP - Z (ceva de genul cum este "Certificat livrare email")

N-as merge pe ideea in care sa generam un raport "printabil" de genul "Declaratie numar persoane" din partea locatarului X,
avand in vedere ca, s-ar presupune ca, respectiva declaratie ar trebui semnata fizic (lucru care contravine ideii de "declaratie online")
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: Declarare numar persoane

Mesajde Bojin Mirela » 28 Mai 2020

Multumesc, din punctul meu de vedere e bine si asa. Am listat Rapoartele de livrare.
Un centralizator cu modificarile aferente intregii luni mi-ar fi de folos, pentru ca as consuma mai putina hartie :))) si accesul la o anume informatie cautata ar fi mai facil.
Bojin Mirela
 
Mesaje: 8

Re: Declarare numar persoane

Mesajde IANCU MIHAELA » 28 Mai 2020

De unde se poate seta data pana la care proprietarii sa poata face modificarea numarului de persoane pentru luna de calcul in curs?
IANCU MIHAELA
 
Mesaje: 6

Re: Declarare numar persoane

Mesajde XiSoft » 28 Mai 2020

Aveti setare in meniul "Online", "Opţiuni..." - numarul de zile relativ la data de afisare a listei.

De exemplu, daca lista lunii Aprilie 2020 se afiseaza in 25 mai 2020, avand configurarea 10 zile inseamna ca,
utilizatorul poate declara numarul de persoane eferent lunii Aprilie 2020, pana in data de 15 mai 2020.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: Declarare numar persoane

Mesajde Asociatie » 30 Mai 2020

E bine ca s-a adaugat aceasta optiune utila/eficienta pentru proprietari, ca sa poata sa modifice numarul de persoane direct din contul online.

As dori sa intreb despre o anumita situatie:

La apartamentul X, pana in luna MAI 2020, era declarata 1 persoana Y.
Persoana Y stie ca pleaca toata luna MAI 2020 si modifica, in contul online, numarul de persoane de la 1 la 0, "incepand cu" luna MAI 2020.

Existand doar aceasta optiune cu "incepand cu", poate sa se ajunga la situatia in care, la intoarcerea proprietarului Y(in luna IUNIE 2020), sa nu modifice la loc numarul de persoane, din diverse motive( sa uite, sa nu aiba timp, etc.).

Banuiesc ca nu ar trebui sa aiba grija Presedintele/Administratorul/vecinii sa-i reaminteasca proprietarului Y sa modifice numarul de persoane de la 0 la 1.

Ar fi util daca aplicatia ar avea si posibilitatea sa adauge optiunea de a declara, pe proprie raspundere, un anumit interval de timp clar definit ?
Asociatie
 
Mesaje: 2

Re: Declarare numar persoane

Mesajde XiSoft » 02 Iun 2020

Urmeaza sa implementam mesaje prin care sa "amintim" regulat proprietarului, in legatura cu declararea numarului de persoane.
(ex: in mesajul email in care se citesc si contoarele de apa)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: Declarare numar persoane

Mesajde IANCU MIHAELA » 02 Iun 2020

Avand in vedere disp.art. 30 din legea nr.196/2018, ar fi mai corect ca in interfata e-bloc - si in consecinta pe declaratie - sa apara data de la care are loc modificarea numarului de persoane si nu luna.
Asa cum este acum si conform exemplului dvs. declararea numarului de persoane pentru luna aprilie se poate face pana la (15) mai, ceea ce nu este in concordanta cu art.30, care zice ca in 10 zile de la modificarea numarului de persoane se face declararea ( notificarea ).
Este cumva necesar ca declararea pentru luna mai ( sa zicem ) sa poata fi facuta cel mai tarziu pana la data de 25.05.( chiar daca pana la 25.05 nu s-a inchis luna aprilie ).
Nu stiu daca am fost suficient de explicita, dar ajutorul prin platforma al declararii numarului de persoane nu consta neaparat in modificarea automata in program ci asigurarea transmisiunii declaratiei si dovada transmisiunii la o anumita data, functie de care se poaet stabili daca in luna respectiva se modifica sau nu numarul de persoane. Ex. daca declaratia este facuta la data de 29.05, applicand cele 10 zile, rezulta ca modificarea a intervenit cel mai devreme la 19.05, deci in luna mai nu au loc modificari in program pentru ca sunt mai mult de 15 zile in care persoana a locuit sau nu, dupa caz.

Cred ca mai de ajutor ne-ar fi ca din interfata, cel care face declaratia sa aibe posibilitatea sa selecteze data si nu luna, fara ca prin aceasta sa aibe loc si modificarea numarului de persoane in program ( daca e prea complicat ), iar noi in baza mesajului din sent emial ( care poate fi printat si primi numar de inregistrare in registrul de corespondenta intrari iesiri ), operam in consecinta.
IANCU MIHAELA
 
Mesaje: 6

Re: Declarare numar persoane

Mesajde XiSoft » 02 Iun 2020

Daca sistemul ar permite declararea numarului de persoane incepand cu data X (ex: 10 mai 2020) ar incepe discutia: "din ce luna de cheltuieli tinem cont de aceasta declaratie".

Avem Art. 82 alin (5) care spune de cele 15 zile insa formularea este: Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens...
Adica, de exemplu, putem avea asociatii care sa considere ca, cineva a "locuit" chiar daca a stat doar 5 zile. Sau, s-ar putea stabili alte reguli (ex: sa se ia in calcul un numar mai mic de persoane)
In opinia noastra, abordarea creaza confuzie.

Daca doriti niste simple mesaje email din partea locatarilor (actualizarea urmand sa o faceti manual) puteti doar sa completati mesajele trimise locatarilor cu o informare de genul:
"Pentru declararea numarului de persoane, va rugam sa dati REPLY acestul mesaj email..."
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: Declarare numar persoane

Mesajde IANCU MIHAELA » 04 Iun 2020

Chiar daca o asociatie nu a hotarat in sensul art.82 al.5. declararea peste termenul de 10 zile de la data modificarii prev. de art.30 - caci asta inseamna, in masura in care in luna iunie declaram pentru luna neinchisa mai - nu este de nici un ajutor.
Macar scoateti ( in exemplul de mai sus, din ecranul care se deschide in e-bloc cand persoana declara ) luna mai, astfel incat sa poata declara pentru luna iunie cel mai tarziu pana pe 16 iunie ( si noi setam ca data pana la care se poate face declaratia ca fiind 16 zile din una calendaristica a declararii nu a lunii in lucru, adica neinchise sau neafisate ) . Daca ramane asa toti vor fi tentati sa faca declaratia in luna iunie ptr. luna mai, ori asta incalca art.30.
IANCU MIHAELA
 
Mesaje: 6

Următorul

Înapoi la Utilizare BlocManagerNET