Backup

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Backup

Mesajde GABRIEL DUMITRACHE » 05 Dec 2023

Buna ziua.
Am in laptop toate backup-urile facute din 2014 pana in prezent. Ocupa o multime de spatiu. Chiar trebuie sa le pastrez pe toate?
Multumesc.
GABRIEL DUMITRACHE
 
Mesaje: 11

Re: Backup

Mesajde XiSoft » 06 Dec 2023

In baza de date curenta, ar fi suficient sa pastrati doar ultimii 5 ani (pentru situatia in care aveti restantieri si este nevoie sa-i dati in judecata)

Lunile mai vechi, le puteti exporta din meniul "Fisiere", "Export luni..." (se vor salva intr-un fisier separat, pe care il puteti accesa daca aveti nevoie)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089

Re: Backup

Mesajde management.imobile » 06 Dec 2023

Cred că se referă la fișierele .bak din folderul Backup, care se tot adună, iar atunci când face o copie de siguranță e ditamai arhiva. Eu șterg toate .bak-urile înainte de a face o copie de siguranță, pe care o salvez in cloud și local, pentru că datele sunt folderul Data, iar .bak-urile sunt din câte mă prind, salvările care se fac automat la 5 minute.
management.imobile
 
Mesaje: 2

Re: Backup

Mesajde XiSoft » 06 Dec 2023

Sistemul sterge automat fisierele BAK din directorul BACKUP care sunt mai vechi de 6 luni. Cine are multe asociatii intr-adevar - poate ajunge sa ocupe un spatiu destul de mare.

Daca aveti salvare pe server, probabil nu veti avea mare nevoie de salvarile locale.

Sunt cateva copii care se fac doar local:
- copiile "acum 15 minute" si "acum 30 minute" (va fi doar cate una pentru fiecare asociatie); va ajuta daca ati facut recent o greseala (greu de corectat) si nu aveti pe server o copie noua
- copiile "inainte restaurare" - daca doriti sa reveniti exact la momentul dinainte unei restaurari
- copiile "inainte sincronizare" - daca s-a lucrat offline pe un calculator, iar la activarea salvarii pe server nu s-a stiu exact care este varianta "buna"; salvarea respectiva este "cealalta copie" fata de ce ati selectat dumnevoastra
- copia "Versiune fisier X" care se creeaza cand sa face upgrade la baza de date (la multe din update-urile de soft); teoretic, o astfel de copie poate fi buna daca apare o eroare tehnica la upgrade (pana acum, n-a fost nevoie de aceste copii)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1089


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET