BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Prezentarea noilor facilităţi si discuţii despre ele (se pot introduce comentarii la subiectele existente)

BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde XiSoft » 17 Iun 2010

Ne apropiem de lansarea oficială a versiunii 2.8. Vă invităm să vă uitaţi peste noile facilităţi şi să ne spuneţi dacă mai aveţi sugestii sau dacă ceva nu merge perfect. Mai sunt de implementat nişte mici îmbunătăţiri ale interfeţei şi câteva sugestii ale utilizatorilor.

Noua versiune aduce următoarele îmbunătăţiri (faţă de primul Beta):
- coloanele tabelului de cheltuieli au fost complet restructurate (grupurile de coloane se configurează din aceeaşi interfaţă)
- multe din opţiunile de tipărire ale tabelului de întreţinere au fost mutate la proprietăţile coloanelor (ex: rotunjirile, culorile etc)
- toate coloanele care pot să apară în tabelul de cheltuieli sunt complet configurabile (ex: numărul apartamentului, numele şi prenumele, parametrii, coloanele de total etc)
- s-au introdus noi opţiuni pentru coloane: posibilitatea de asundere a explicaţiilor în anumite rapoarte, afişarea coloanei chiar dacă nu este folosită, tipărirea cu text îngroşat şi multe altele
- există un nou tip de coloană: SUBTOTAL care permite afişarea sumei mai multor coloane (atât cheltuieli cât şi soldul unor fonduri sau consumul înregistrat în metri cubi)
- au fost eliminate restricţiile impuse de cele două formate de tabel (cel "Recomandat în legislaţie" şi "BlocManagerNET Standard")
- orice coloană poate fi înclusă sau exclusă din totalul de lună prin mutarea ei înainte sau după coloana cu tipul TOTAL LUNA
- explicaţiile tabelului de cheltuieli au fost îmbunătăţite (pentru formatul "BlocManagerNET Standard")
- opţiune pentru reţinerea datei ultimei chitanţe (meniul "Configurare", "Chitanţe şi facturi...")
- preview-ul de tipărire nu se închide automat dacă nu au fost listate toate paginile
- posibilitatea de modificare a unor configurări dintr-o lună închisă dacă nu se modifică valorile calculate pentru tabelul de cheltuieli (ex: se poate modifica numele unei coloane)
- set de "sfaturi utile" care se afişează la pornirea programului (le găsiţi şi în meniul "Ajutor")
- verificarea integrităţii fişierelor programului (folosind o semnătură electronică) de fiecare dată când se deschide o asociaţie; dacă au apărut modificări se va afişa un mesaj de eroare; în acest fel se realizează o protecţie aproape totală împotriva viruşilor

Versiunea se poate descărca de la adresa:
http://www.xisoft.net/download/BlocManagerNET28Beta.exe
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde katy » 18 Iun 2010

Am descarcat versiunea ,am studiat noile optiuni,am facut unele modificari de configurare,am iesit din program si cand am vrut sa intru din nou am descoperit ca mi-au disparut toate datele lunii mai,ce greseala am facut si cum pot recupera datele?
katy
 
Mesaje: 78

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde XiSoft » 18 Iun 2010

Care date v-au disparut mai exact ? distribuirile, facturile, chitantele, indecsi contoare ?
S-au facut multe teste si n-am observat sa se piarda ceva date. Ar trebui sa ne spuneti cat mai exact ce problema ati constatat iar apoi sa incercam s-o reproducem (inclusiv sa ne trimiteti asociatia - pe mail daca doriti sa nu fie publica).
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde XiSoft » 18 Iun 2010

Am mai facut niste verificari si n-am gasit probleme. S-ar putea sa fi sters din greseala vreo coloana de cheltuieli (si atunci s-au sters si distribuirile pe coloana respectiva).
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde katy » 19 Iun 2010

Ideea e ca mi-au disparut datele de la o anumita data,o parte din chitante,o parte din facturi,ca si cum toate disparitiile ar fi legate de o data de inregistrare.Parca nu toate datele ar fi fost salvate si au disparut.Eu nu sunt o mare specialista IT asa ca nu stiu care ar putea fi cauza.Incerc sa aflu toate "chichitele" programului ca sa nu mai am probleme pe viitor.M-am luptat cu redeschiderea lunii aprilie si poate nu am facut tot ce trebuia dupa aceea?Trebuia sa iau niste masuri de siguranta cand descarc o versiune noua?
katy
 
Mesaje: 78

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde XiSoft » 19 Iun 2010

N-ar fi o idee rea sa faceti o "Copie de siguranta" inainte de instalarea unui update. Daca instalati din nou versiunea 2.8 Beta 2 (de la acelasi link) o sa aveti si o functionalitate care va face automat o copie de siguranta cand se schimba formatul bazei de date (o sa vedeti in directorul de "Backup" fisiere cu numele: "Asociatia de proprietari X (versiune fisier Y).bak")

Nu este exclus sa fi incurcat vreun fisier cand ati redeschis luna aprilie. O sa introducem in versiunea urmatoare si un sistem simplu de restaurare a unui fisier (atat redeschidere de luna, cat si simpla restaurare dintr-o copie de siguranta sau de pe CD).

S-ar putea si sa fie vreo eroare dar pentru a o remedia este foarte important sa o putem reproduce. Daca observati ceva in neregula, am vrea sa stim cat mai multe despre pasii pe care i-ati facut ca sa ne putem da seama care operatie nu a mers bine (ex: chitantele / facturile care au disparut sunt cele introduse ultimele ? nu cumva au disparut datele de pe mai - in momentul in care ati redeschis luna aprilie ?).
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde katy » 20 Iun 2010

Nu,am redeschis luna pentru ca inregistrasem chitante pe mai si mi le arhivase la luna aprilie,apoi am inceput luna mai.Intr-adevar datele disparute erau ultimele inregistrari dar neavand posibilitatea unei date de inregistrare,ca data de intrare in sistem nu pot sa fac prea multe precizari.M-am cam speriat un pic dar mi-a trecut.Pentru mine este foarte important sa invat sa controlez eu programul si de aceea pun poate cam multe intrebari.
katy
 
Mesaje: 78

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde XiSoft » 20 Iun 2010

Deci, sa inteleg ca lucurile s-au intamplat cam asa:
- ati instalat versiunea noua (2.8 Beta 2)
- ati redeschis luna aprilie
- ati trecut la mai
- in luna mai ati introdus chitante si facturi din care s-au salvat doar o parte

Implicit programul salveaza automat la fiecare 5 minute (vezi "Optiuni salvare..." in meniul "Fisiere") - si in momentul in care se iese din program. Ne puteti spune daca datele care au disparut au fost introduse aproximativ in ultimele 5 minute de utilizare inainte de a inchide programul ? Ideea este ca, ar trebui sa fie putine.

Nu cumva a intervenit o cadere de sistem (s-a luat curentul, s-a blocat windows-ul sau programul BlocManagerNET) ? Sunteti sigura ca ati inchis asociatia "normal" ?

In mod normal, salvarea automata ar trebui sa mearga perfect dar, daca doriti puteti folosi si salvarea manuala din cand in cand (Ctrl + S) sau inainte de iesirea din program.

PS: va punem intrebari pentru a reusi sa identificam cat mai exact situatia in care s-a produs eroarea si sa o evitam pe viitor
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde katy » 20 Iun 2010

Nu.redeschiderea lunii aprilie a fost anterioara "fenomenului" dar m-am gandit ca atunci s-ar fi produs ceva ,eu am redenumit fisierul pentru a-l putea redeschide si nu stiu ,de ex daca trebuia sa revin la denumirea initiala?Poate versiunea noua nu-l mai recunoaste?

Datele disparute erau pe mai multe zile,nu e vorba de minute...
katy
 
Mesaje: 78

Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2

Mesajde XiSoft » 20 Iun 2010

Denumirea fisierului nu are importanta. Ultima versiune este intotdeauna compatibila cu oricare versiune mai veche - deci nu este este nici o problema in acest sens.
Destul de greu sa ne dam seama exact cum ati procedat (ex: posibil sa fi luat un fisier mai vechi, care nu continea datele respective). Daca mai intalniti probleme, va rog sa ne spuneti.
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1080

Următorul

Înapoi la Versiuni noi