BlocManagerNET 2.8 Beta 2
Re: BlocManagerNET 2.8 Beta 2
Mi se pare ca am descoperit cauza defectiunilor:antivirusul nou instalat imi provoca numai necazuri,imi bloca programul si primeam mereu mesaje de eroare.Am renuntat la el,am reinitiat asociatia si sper sa nu mai am probleme...
Am mai descoperit o problema legata de repartizarea consumurilor de apa, mai precis de taxa speciala (Bucuresti) . Programul calculeaza taxa speciala la cantitatea de apa consumata iar aici formula de calcul este "valoare taxa= cantitate apa uzata (canalizare + deversare apa meteo) X 0.1 lei/mc ". Momentan am rezolvat prin marirea taxei speciale.O idee ar fi introducerea campurilor "cantitate" si "tarif" pentru canal meteo in fereastra de distribuire a apei reci si posibilitatea de a alege pentru ce anume se calculeaza taxa speciala.
Si inca una...ca tot e la moda. Posibilitatea de a stabili cota de TVA.
Formularea "deblocat" cred ca nu a fost cea mai potrivita. Ideea era sa fie campul 6 "activat" pentru evidentierea unor avansuri la furnizori care urmeaza sa fie distribuite pe liste . Momentan ele sunt evidentiate in campul 7 care se refera la sume cu care urmeaza sa fie diminuate fondurile.XiSoft scrie: - nu am inteles foarte bine la ce va referiti aici; ideea situatiei soldurilor este sa se genereze automat si sa nu poata fi dezechilibrata; daca ar fi "deblocat" vreun camp atunci nu s-ar mai respecta acest principiu; interpretarea campurilor poate fi discutabila uneori (pentru ca in legislatie nu este detaliat nimic - fata de textul din raport); interpretarea noastra pentru campul 6 activ este ca, s-ar referi la datorii ale clientilor; dar, din moment ce o datorie a unui client nu are impact decat in momentul in care este platita (intra in casa / banca + soldul unui fond) nu are sens sa inregistram doar datoria clientului
S-ar putea inversa continutul campurilor 6 si 7 de activ. Nu este prea clar nici unul din titluri dar intr-adevar, parca se potrivesc mai bine avansurile la 6.
Am observat si noi in Bucuresti (doar in unele zone) ca taxa speciala este calculata pentru cantitatea de apa canal (care este egala cu cea consumata) + canal meteo. Ar trebui introdusa o bifa care sa seteze modul de calcul (daca taxa speciala se calculeaza la cantitatea de apa sau la "apa + canal meteo"). Modul de operare in momentul de fata este destul de simplu: cum ati spus si dumneavoastra, lasati cantitatea cum a pus-o programul, introduceti valoarea de pe factura si programul va calculeaza un pret pentru taxa speciala care este foarte putin mai mare (de ordinul 0,01 RON)Florin scrie:Am mai descoperit o problema legata de repartizarea consumurilor de apa, mai precis de taxa speciala (Bucuresti) . Programul calculeaza taxa speciala la cantitatea de apa consumata iar aici formula de calcul este "valoare taxa= cantitate apa uzata (canalizare + deversare apa meteo) X 0.1 lei/mc ". Momentan am rezolvat prin marirea taxei speciale.O idee ar fi introducerea campurilor "cantitate" si "tarif" pentru canal meteo in fereastra de distribuire a apei reci si posibilitatea de a alege pentru ce anume se calculeaza taxa speciala.
In acest caz se pune problema daca "are rost" sa complicam logica de operare pentru o diferenta atat de mica. Am retinut observatia, dar ne mai gandim daca si cand va fi cazul sa o implementam.
Cota TVA de 24% o sa fie in versiunea 2.8 (desi practic nu e folosita in calcule - decat la completarea valorilor in casutele "Distribui apa rece / calda..." si "Preturi..."